‘FETÖ’cü kardeş’in projesine Erdoğan temel attı: ‘Düşmana korku, dosta güven veren bir yapı’

‘FETÖ’cü kardeş’in projesine Erdoğan temel attı: ‘Düşmana korku, dosta güven veren bir yapı’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarını tek bir yerleşkede toplayacak Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ tutuklusu Mehmet Dişli tarafından hazırlanan Ay Yıldız Projesi’nin temel atma töreninde "Düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada yapacağız" derken, “Özellikle mimarlarımızı kutluyorum, mühendislerimi şimdiden kutluyorum. Müteahhit firmaya güveniyorum” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarını tek bir yerleşkede toplayacak Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın ifadelerinden satır başları şöyle:

- “Siber savunmanın konuşulduğu böyle bir dönemde bize şu anda temelini atacağımız, Ay Yıldız Projesi yakışır dedik ve inşallah bugün de bu temeli atıyoruz.”

- “Amacımız cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde bu projeyi açmaktır.

- “Savunma noktasında da merkezi bir savunma sistemini bulunduracağız. 12,6 milyon metrekarelik bir arazi üzerinde konumlandırılan proje, 15 bin kişiye hizmet verebilecektir.”

- “Artık Kızılay'ın içinde, dağınık, sağda solda falan bir Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olmayacak. Düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada yapacağız. Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarına karşılık verecek bu projenin milletimize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum.”

‘MÜTEAHHİT FİRMAYA GÜVENİYORUM’

- “Bu projenin aynı zamanda başkentimize de ayrı bir değer katacağını düşünüyorum. Özellikle mimarlarımızı kutluyorum, mühendislerimi şimdiden kutluyorum. Müteahhit firmaya güveniyorum.”

- “Askerimiz vardı, yüreğimiz vardı ama tabiri caizse yeterli silahımız yoktu, gerektiği kadar cephanemiz yoktu. Kıbrıs Barış Harekatı bu gerçeği görmemiz açısından da hayırlı olmuştur. Ülkemizin ne kadar ağır kayıplara uğradığını en iyi buradaki heyet biliyor. Kıytırık bir terör örgütü karşısında eli kolu bağlı hale düşmesine neden olanlar tarih önünde hesap verecektir. Telsizimiz yoktu, ABD telsizlerimize el koydu. Askerimiz telsizimiz olmadığı için susturma tekniğiyle savaştı. Şimdi İHA'mız var SİHA'mız var, TİHA'mız da var. Savunma sanayinde artık ihraca başladık. Artık 'Ne alırsın?' diyeceğiz. Her şeyi kendimiz üretir hale geldik.”

'FETÖ'YE SESLENİYORUM, MUHTEŞEM BİR YARGI BİNASINI DA AÇIYORUZ'

- "Maruz kaldığımız asimetrik tehdidin en alçak tezahürü olan FETÖ'nün başlattığı darbe girişimlerine verilen gizli-açık desteklerdir. Ben FETÖ'ye de sesleniyorum: Çarşamba günü inşallah muhteşem bir yargı binasını da açıyoruz. Artık merdiven altı çalışan yargı mensupları olmayacak.”

FETÖ TUTUKLUSU KARDEŞİN PROJESİ…

Erdoğan’ın "Düşmana korku, dosta güven veren yapı” dediği, Ay Yıldız Projesi’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli’nin FETÖ’den tutuklu kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli’ye ait olduğu biliniyor.

Şaban Dişli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından parti içinde yaşanan rahatsızlık nedeniyle Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden istifa etmiş daha sonra Erdoğan tarafından Lahey Büyükelçisi olarak atanmıştı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açılan Genelkurmay Çatı Davası'nda, eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Mehmet Dişli, esas hakkında mütalaya ilişkin savunmasında, şunları söylemişti:

“Gizli saklı bir şey yapmadım. Erdoğan, Gül, Davutoğlu'na bizzat tarafımdan arz edildi. Bunların içinde bir tek FETÖ projesi yok. Bu projelere laf söyleyenin alnını karşılarım. Bunlar halen uygulanmaya devam ediyor. Daha geçen Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı projeler arasında TSK 2033 Programı vardı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD'de, 'Pentagon'a rakip olacak' dediği Ay-Yıldız karargah projesi bizim hazırladığımız projesidir. Ancak Genelkurmay Başkanlığı'nın alçakça hazırladığı idari tahkikat raporu ile bu daire zan altında bırakılmıştır. Bu raporu yazanlar TSK'ya en büyük kötülüğü yapanlardır"