
'FETÖ Tunceli'de yapılanmaya çalıştı ama püskürtüldü'
Gazeteci Nedim Şener, Fethullah Gülen cemaatinin bir dönem Dersim'de örgütlenmeye çalıştığını ancak halkın büyük tepkisiyle karşılaştığını yazdı.
Geçtiğimiz günlerde darbe girişimi sonrasında Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmayla ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "FETÖ'nün yapılanamadığı tek il Tunceli" ifadelerini kullanmıştı.
Gazeteci Nedim Şener, Posta gazetesindeki köşesinde Şimşek'in açıklamasını hatırlatarak, cemaatin Dersim'de örgütlenme çalışmalarını ve halkın cemaate yönelik mücadelesini aktardı. Cemaatin Dersim'de AKP'li ve CHP'li siyasetçiler ve bakanlıklar eliyle yapılanmaya çalıştığını belirten Şener, buna tepki gösteren gazetecilerin ve baro üyelerinin tehdit edildiğini ve haklarında dava açıldığını belirtti.
CEMAAT KARŞITI EYLEMİ DÜZENLEYENLER HAKKINDA DAVA!
2011 yılında cemaate karşı Dersim'de binlerce kişinin katıldığı bir yürüş gerçekleştiğini belirten Şener, "Bu yürüyüş ne Anadolu Ajansı, ne İhlas Haber Ajansı ne de Cihan Haber Ajansı tarafından haberleştirildi. Şimdi kaçak olan Zaman gazetesi yönetmeni Ekrem Dumanlı, eylemi haber yapan Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferit Demir’i işten attırmak için girişimde dahi bulundu. Protesto eylemini organize eden Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe ile 9 kişi hakkında ‘yasadışı örgüt üyeliği’ iddiasıyla davalar açıldı. Davalar kısa süre içinde tamamlandı ve adı geçenler 6 ile 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. Uğur Yeşiltepe dışında 9 kişi halen hapiste. Onlar hakkında soruşturma yapan polis ve savcılarla kararları veren Malatya’daki hakimlerin tamamı şimdi FETÖ üyeliğinden cezaevinde." dedi.
Nedim Şener'in Posta gazetesinin yayımlanan 'FETÖ, Tunceli'ye girdi ama püskürtüldü' başlıklı yazısı şu şekilde:
"Manisa Valisi Akif Celalettin Şimşek, FETÖ’nün giremediği tek il olarak Tunceli’yi örnek gösterdi. Buna şöyle bir itirazım var, FETÖ, Tunceli’ye girdi ama püskürtüldü. Hem de neredeyse meydan muhaberesiyle. FETÖ, Tunceli’ye 1996 yılında girdi. CHP’li Belediye Başkanı Mazlum Arslan’la arayı iyi tuttu. Belediyeye 1500 kurbanlık koyun bağışladı. Bu kurbanlıklar halka dağıtıldı. FETÖ böylece kendisine sempati yaratmaya çalıştı. Buna itiraz eden haberleştiren gazeteciler de vardı. Bunlardan birisi de o tarihte Cumhuriyet ve Milliyet muhabiri olan Ferit Demir’di. Hem FETÖ’cüler hem de CHP’li belediye yetkilileri tarafından tehdit edildi. Ardından FETÖ, Tunceli’de Öz Munzur Koleji’ni açtı. Kentin ileri gelenleri ve FETÖ üyesi bürokratların çocukları bu kolejde okudu. Tunceli’de Fen Lisesi için ayrılan arazi, Hüseyin Çelik’in milli eğitim bakanlığı döneminde FETÖ’ye verildi. FETÖ buraya Anadolu Lisesi yaptı. Temel atma törenine AKP’li ve CHP’liler de katıldı.
FETÖ ÜNİVERSİTEDE
2008 yılında üniversite açılınca FETÖ burada örgütlenmeye başladı. Çevre illerden FETÖ’cüler üniversiteye yerleşti. FETÖ’nün Tunceli’de örgütlenmesi halkın tepkisini çekmeye başladı. 2011 yılında 5 bin kişinin katılımı ile protesto yürüyüşü yapıldı. Bu yürüyüş ne Anadolu Ajansı, ne İhlas Haber Ajansı ne de Cihan Haber Ajansı tarafından haberleştirildi. Şimdi kaçak olan Zaman gazetesi yönetmeni Ekrem Dumanlı, eylemi haber yapan Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferit Demir’i işten attırmak için girişimde dahi bulundu.
YENİDEN YARGILAMA TALEBİ
FETÖ’cüler bununla da yetinmedi. Polis, savcı ve hakimlerini de devreye soktu. Protesto eylemini organize eden Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe ile 9 kişi hakkında ‘yasadışı örgüt üyeliği’ iddiasıyla davalar açıldı. Davalar kısa süre içinde tamamlandı ve adı geçenler 6 ile 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. Uğur Yeşiltepe dışında 9 kişi halen hapiste. Onlar hakkında soruşturma yapan polis ve savcılarla kararları veren Malatya’daki hakimlerin tamamı şimdi FETÖ üyeliğinden cezaevinde. Avukat Uğur Yeşiltepe ise firari. Avukatı Özgür Ulaş Kaplan ise davanın FETÖ komplosu olduğu gerekçesiyle yargılamanın yenilenmesi ve cezanın infazının durdurulması için mahkemeye başvurdu. Son sözü yargı söyleyecek. Ama şu bir gerçek bugün devletin valisi “FETÖ’nün giremediği tek il Tunceli” diye örnek gösteriyorsa burada Tunceli halkının ilk andan itibaren verdiği göğüs göğüse mücadelenin rolü büyük."