'FETÖ' operasyonu kapsamında tutuklanan NASA çalışanı serbest bırakıldı

'FETÖ' operasyonu kapsamında tutuklanan NASA çalışanı serbest bırakıldı

'FETÖ’ operasyonu kapsamında tutuklanan, NASA çalışanı, Türkiye asıllı Serkan Gölge; Trump-Erdoğan görüşmesinin hemen ardından serbest bırakıldı.

'FETÖ’ operasyonu kapsamında tutuklanan, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nde (NASA) çalışan Türkiye asıllı Serkan Gölge serbest bırakıldı.

Reuters, Trump-Erdoğan görüşmesinin hemen ardından Gölge’nin eşinin, NASA’da çalışan eşi Serkan Gölge'nin serbest bırakıldığını açıkladığını yazdı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, 3 yıldır tutuklu bulunan Türkiye-ABD çifte vatandaşı ve NASA çalışanı Serkan Gölge'nin serbest bırakıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, "Serkan Gölge'nin serbest bırakıldığı haberini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Ortagus ayrıca, Türkiye'de tutuklu bulunan diğer ABD vatandaşı çalışanların yargı süreçlerini de izlemeye devam edeceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Amerika'dan gelen ve NASA'da çalışan Türkiye asıllı ABD vatandaşı Serkan Gölge, 20 Temmuz'da ailesiyle birlikte tatilini geçirdiği evde 'FETÖ'nün kripto elemanı olduğu, Türkiye'de cemaatin okullarında okuduğu ve daha sonra Amerika'da cemaatle olduğu ve ABD'ye ajanlık yaptığı' iddiası üzerine gözaltına alınmış ve Ağustos 2016'da tutuklanmıştı.

38 yaşındaki Gölge, 2016'da Hatay'da gözaltına alınmış ve 'FETÖ' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmıştı. Gölge, Şubat 2018'de 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. ABD, mahkumiyet kararının "güvenilir deliller olmaksızın" alındığını ve bundan dolayı kaygı duyulduğunu açıklamıştı.