'FETÖ' konusunda AKP'lilerin kafası karışık

'FETÖ' konusunda AKP'lilerin kafası karışık

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından ‘FETÖ’ gerekçesiyle ilan edilen OHAL’i toplumsal muhalefeti sindirme aracı olarak kullanan AKP’nin, Gülen cemaatinin devlet kurumlarından tasfiye edilip, edilmediği konusunda ise kafası oldukça karışık.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Madem FETÖ bitti OHAL niye devam ediyor?” şeklindeki sözlerine ilişkin, “Tüm sonuçları elde ettik, hepsi deşifre oldu, bunların hepsi temizlendi, cezasını aldı diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Gül, incelemeler için geldiği Gaziantep’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Madem FETÖ bitti, OHAL neden devam ediyor?" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Gül, “Devletin yargısı, emniyeti, askeriyesi ve diğer bürokrasisine sızmış FETÖ, 40 yıllık bir terör örgütü. 2 yıllık bir mücadeleyle ‘bitti’ dememizi kimse beklemesin” dedi.

AKP’LİLER KARAR VEREMİYOR

Gül’ün bu sözlerinin aksine AKP cephesinden ise dönem dönem ‘FETÖ’nün bitirildiğine ilişkin açıklamalar yapılıyor. İşte o sözlerden bazıları:

AKP Sözcüsü Mahir Ünal - 17 Eylül 2017:  Yargıda, orduda, kamudaki FETÖ’cüler temizlendi. 40 yıldan beri devletin içine sızmış bu yapıyı büyük bir hassasiyetle temizliyoruz. Devletin içindeki kanser hücresi temizlendi

Başbakan Binali Yıldırım - 1 Nisan 2017: FETÖ’nün siyasi ayağı yok. Olanlarla ilgili temizliği yaptık. Belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, partimiz içinde bazı yöneticiler bunların gereğiniz yaptık. Buradan meydan okuyorum. AK Parti içinde bakan ve milletvekili düzeyinde kesinlikle FETÖ’cü yoktur

Başbakan Binali Yıldırım – 11 Eylül 2017: FETÖ devletten temizlendi. İhanet odaklarının saldıkları zehri devletin damarlarından temizleyen Türkiye artık yeni hedeflere, ufuklara yelken açmıştır.