‘FETÖ’ imamı çıkan hakim, soruşturmaya rağmen görev yapıyor

‘FETÖ’ imamı çıkan hakim, soruşturmaya rağmen görev yapıyor

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi üyesi olan ve ‘FETÖ’ üyesi çıkan hakim, hakkında soruşturma başlatılmasına rağmen görev yapmaya devam ediyor.

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki yapılanmaya ilişkin itirafçı olan Astsubay Semih Yılmaz hakkında, Ankara Cumhuriyet Savcısı Cengiz Akgül tarafından iddianame hazırlandı.

İddianamede, Astsubay Yılmaz'ın 2 ayrı sabit hattan 29 kez ardışık ve periyodik olarak arandığının tespit edildiği öğrenildi. İtirafçı olan Yılmaz, örgüt içindeki kod isminin “Selim” olduğunu, liseyi bitirdikten sonra kendisiyle ‘'İbrahim'' kod adlı örgüt imamının ilgilendiğini, bu kişinin kendisini askeri okula yönlendirdiğini ifade etti.

Sorgusu sırasında görüştüğü ‘FETÖ’ mensuplarını da teşhis eden Yılmaz'ın, kendisini askeri okullara yönlendirdiğini söylediği “İbrahim” kod adlı kişinin ise, halen Ankara'da Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye olarak görev yapan hakim M. olduğu ortaya çıktı. Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre; savcılık, hakim M. hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) suç duyurusunda bulundu. HSK tarafından hakkında soruşturma başlatılan hakim halen Ankara Adliyesi'nde görev yapmaya devam ediyor.