‘FETÖ’ davasında ilginç talep: Hadise tanık olsun

‘FETÖ’ davasında ilginç talep: Hadise tanık olsun

15 Temmuz’a ilişkin görülen bir davada yargılanan sanık, şarkıcı Hadise’nin mahkemede tanık olarak dinlenmesini istedi.

Bursa’da, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında 15 Temmuz 2016 gecesi gözaltına alınan ilk isim olan Bursa İl Jandarma eski Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede ifade veren tutuklu sanıklardan eski yüzbaşı Yılmaz Gündüz, darbe girişiminin yaşandığı gece eşi ve çocukları ile birlikte konser veren sanatçı Hadise'yi izlemeye gittiğini kaydedip, Hadise'nin tanık olarak dinlenmesini istedi.

‘HAKİM BEY BİZ HADİSE’Yİ İZLİYORDUK, TANIK OLARAK DİNLENSİN’

15 Temmuz gecesi İl Jandarma Komutanı olarak görev yaptığı Bursa’da, kendisini ‘sıkıyönetim komutanı’ olarak ilan edip talimatlar verince tutuklanan Yurdakul Akkuş’un da aralarında bulunduğu 12’si tutuklu toplam 16 sanığın Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamalarına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Hacı Hüseyin Çelenk, Ali Yasal ile sanık avukatları hazır bulundu.

Mahkemede, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren tutuklu sanıklardan eski yüzbaşı Yılmaz Gündüz, yöneltilen suçlamayı bir kez daha kabul etmeyip, “Hakim bey ben o akşam eşim ve çocuklarımla sanatçı Hadise’nin konserini izlemeye gittim. Yaşanan olaylardan hiç bir haberim yok. Masumum. Orada olduğumu söylemesi için Hadise’nin bu davada tanık olarak dinlenmesini istiyorum” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Duruşmada SEGBİS sistemi ile savunma yapan diğer sanıkların yöneltilen suçlamaları kabul etmediği duruşmada mütalaa veren ve tutuksuz sanıklar için beraat isteyen Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklardan Yurdakul Akkuş için ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla da 10-15 yıl hapis cezası talep etti.

‘HADİSE DİNLENSİN’ DİYEN YÜZBAŞINA 15 YIL HAPİS İSTEMİ

Savcı aynı davada sanatçı Hadise’nin tanık olarak dinlenmesini isteyen, Yılmaz Gündüz ile diğer tutuklu sanıklar Murat Yıldırım, Hakan Kutkan, Ali Çiğci, Ertuğrul Yüksel, Ayhan Şen, Erkan Demirtemel, Mustafa Ekici, İbrahim Çetin, Duran Demir ve Kemal Şendur için ise ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 5-10 yıl arası hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

MAHKEME TEKLİFİ REDDETTİ

Savcını mütalaasından sonra yargılamaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanatçı Hadise’nin tanık olarak dinlenmesine gerek olmadığını belirtip, duruşmayı erteleyerek, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. (DHA)