'Fetih Suresi' diyen Diyanet İşleri Başkanı 5 günde ağız değiştirdi: 'Barış hep var olsun'

'Fetih Suresi' diyen Diyanet İşleri Başkanı 5 günde ağız değiştirdi: 'Barış hep var olsun'

Pazar günü yaptığı açıklamada camilerde Fetih Suresi’nin okunacağını belirten Erbaş, Rusya zirvesinin ardından ise ağız değiştirdi. Erbaş, “İnşallah çevremizde barış hep var olur” dedi.

AKP’nin Suriye’ye yönelik pazar günü ‘Bahar Kalkanı Harekatı’ başlatmasıyla camilerde Fetih Suresi’nin okunacağını açıklayan Erbaş, Rusya zirvesinin ardından ise ağız değiştirdi. Erbaş, “İnşallah çevremizde barış hep var olur” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gaziantep'teki Ökkeş Eruslu Camisi'nde 'Sabah Namazı Buluşması'na katıldı. Namazın ardından camidekilere hitap eden Erbaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'da yapılan İdlib zirvesinde alınan kararlarla ilgili de konuştu. Erbaş, "İnsanlar ezilmesin, masumlar ölmesin, dünyada barış olsun diye yapıyor. İslam ordusunun da amacı budur. Hamdolsun bir barış ışığı doğdu, inşallah bu ışık daha da büyüyüp aydınlanır. İnşallah çevremizde barış hep var olur. O yüzden hep birlikte dua edelim. Her zaman barış ve huzur olsun. Kötülükler ortadan kalksın diye dua edelim." dedi.

5 GÜN ÖNCE ‘FETİH SURESİ’ DİYEN ERBAŞ: İNŞALLAH ÇEVREMİZDE BARIŞ HEP VAR OLUR

Erbaş, Suriye’ye yönelik pazar günü başlatılan 'Bahar Kalkanı Harekatı' nedeniyle camilerde Fetih Suresi okunacağını açıklamıştı. Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kahraman Mehmetçiğimizin başlattığı #BaharKalkanı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için tüm camilerimizde sabah namazında Fetih Suresi okunacak, ordumuza ve milletimize dua edilecektir. Milletimizi sabah namazında tüm camilerimize duaya bekliyoruz” demişti.