Fethullah Gülen mesajlara devam ediyor: 'Asker hücreler uykuda...'

Fethullah Gülen mesajlara devam ediyor: 'Asker hücreler uykuda...'

Fethullah Gülen'in son mesajında beyin hücrelerinden "asker" diyerek bahsetmesi ve "onunla pek çok şeyi fethedebilirsiniz", "ama zannediyorum onlar da uykuda" ifadeleri dikkat çekti.

Cemaat lideri Fethullah Gülen'in son yayınlanan videosundaki ifadeler dikkat çekti. İnsan beynindeki hücrelerden "askerler" diyerek bahseden Gülen, "bence onunla pek çok şeyi fethedebilirsiniz" dedi. Gülen'in dikkat çeken mesajında "Ama zannediyorum onlar da uykuda. Evet, çalıştırılmadıklarından ve zorlanmadıklarından dolayı uykudalar" ifadelerini de kullandı. 

'ZORLANMADIKLARINDAN UYKUDALAR'

İşte Gülen'in kullandığı ifadeler:   
"Beynimizde ne kadar hücre var? Evet, bilim adamlarının saydığına göre 10 milyar. Beyindeki bu 10 milyar hücre, harekete geçmek için ‘tedebbür’ ve ‘tefekkür’ adına bir ‘tenbih’ bekliyor. Allah onları oraya koyduğuna göre, o kadar asker orada bulunduğuna göre, bence onunla çok şeyi fethedebilirsiniz. Ama zannediyorum onlar da uykuda. Evet, çalıştırılmadıklarından ve zorlanmadıklarından dolayı uykudalar. Nasıl? Bana öyle geliyor ki, çok yemekten, çok içmekten, çok uyumaktan ve okumamaktan dolayı uykuda.”