Ferdane Kurt'u öldüren Cemil Yar'ın 6 suç kaydı ortaya çıktı: 'Öldürdüğümü biliyorum ama hatırlamıyorum'

Ferdane Kurt'u öldüren Cemil Yar'ın 6 suç kaydı ortaya çıktı: 'Öldürdüğümü biliyorum ama hatırlamıyorum'

Kendisiyle aynı otelde kalan Ferdane Kurt'u öldürdüğünü kabul eden Cemil Yar'ın ilk ifadesinde "Öldürdüğümü biliyorum ama o an aklımda yok" dediği öne sürüldü.

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde bir otelde, iple boğularak öldürülmüş halde bulunan Ferdane Kurt'un katil zanlısı Cemil Yar, cinayeti itiraf etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, "Öldürdüğümü biliyorum ama o an aklımda yok" dedi.

Malatya'da evli olduğu erkekten boşanan Ferdane Kurt, üç yaşındaki çocuğuyla birlikte üç hafta önce Bayrampaşa’daki Yaşar Otel’e yerleşti. Kurt bir süre sonra aynı otelde kalan tekstil işçisi Cemil Yar ile tanıştı. Altı aydır aynı otelde kalan Yar, iddiaya göre Kurt’a iş bulacağını söyleyip arkadaş oldu. 12 Ocak’ta 108 numaralı otel odasından ağlama sesi duyan otel görevlileri kapıyı açtıklarında, odada çocuğu tek başına buldu. Görevliler kameralardan Ferdane Kurt’un 217 numaralı odada olduğunu belirledi. Görevliler odanın kapısını açtığında kadının cesediyle karşılaştı.

Cinayet mahaline gelen polis, Kurt’un iple boğularak öldürüldüğünü belirledi. Cinayetin ardından kayıplara karışan zanlı Cemil Yar'ın yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri inceleme başlattı.

6 SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Habertürk'te yer alan habere göre polis ekipleri, Cemil Yar'ı Başakşehir'de kaldığı adreste yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan Cemil Yar’ın tehdit, hakaret, yaralama gibi suçlardan 6 kez suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheli Yar'ın emniyette verdiği ilk ifadesinde, “Alkol alıyorduk. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Öldürdüğümü biliyorum ama o an aklımda yok” şeklinde ifade verdiği ileri sürüldü.

Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan Adalet Sarayı’na sevk edildi.

DAHA FAZLA