Feray Şahin’in annesi: Adalet yerini bulana dek mücadeleyi sürdüreceğiz

Feray Şahin’in annesi: Adalet yerini bulana dek mücadeleyi sürdüreceğiz

23 yaşında katledilen Feray Şahin, doğum günü nedeniyle bugün ailesi tarafından mezarı başında anıldı. Feray, yaşasaydı 27 yaşında olacaktı...

İleri Haber

Mersin’de yaklaşık 4 yıl önce polis Fatih Burak Aykul tarafından katledilen üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin, doğum gününde Gaziantep’teki mezarı başında ailesi tarafından anıldı. Katilin tutuklu olmamasına isyan eden Aysel Şahin, “Adalet yerini bulana dek mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Başka Feray’lar ölsün istemiyorum” dedi.

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde 19 Eylül 2017’de üniversite son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Feray Şahin, evinde silahla vurularak hayatını kaybetmiş, olay yerine giden polis ekiplerince katil zanlısı polis Fatih Burak Aykul, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan da olayla ilgili gelen raporda Şahin’in katledildiği kesinleşmişti. Buna rağmen 5 yıl 3 ay hapis cezası alan polis Fatih Burak Aykul, iyi hal indirimiyle tahliye edilmişti. Dava dosyası ise yaklaşık 2 buçuk yıldır Yargıtay’da bekliyor.

‘KATİLLERE EN AĞIR CEZA VERİLSİN’

23 yaşında katledilen Feray Şahin, doğum günü nedeniyle bugün ailesi tarafından mezarı başında anıldı. Ailenin tek kızı olan Feray’ın, yaşasaydı bugün 27 yaşında olacağını söyleyen baba Bekir Şahin, “Açmamış gonca gülümüzü, bir tanemizi, yavrumuzu katlettiler. Ve o katile bugün sokakta hiçbir şey olmamış gibi geziyor. 23 yaşında üniversite son sınıf öğrencisi gencecik bir kızı katletmenin cezası bu olamaz? İnsan öldürmenin cezası bu olamaz. Kadın katillerini böyle cezalarla ödüllendirenler, öldürülen her kadın cinayetinden sorumludurlar, vebal altındadırlar. Çünkü Feray kadın cinayetlerinin ne ilki nede sonuncusu oldu. Çünkü katiller ödül gibi cezalarla sokakta geziyor ve bu yüzden, her gün kadınlar öldürülüyor. Yeter analar ağlamasın Feraylar ölmesin, katillere en ağır cezalar verilsin istiyoruz” dedi.

Yargılama sürecinde Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, ne yok edilen delileri, nede eksik toplanan, karartılan delilleri değerlendirmediğini ifade eden Şahin, “Mahkemedeki yargıçlar, bunların hiçbirini sormadı, sorgulamadı, araştırılması talebinde bulunmadı. Katile ‘Neden öldürdün, suçu neydi?’ diye tek bir soru bile sormadılar. En önemlisi de Adli Tıp Kurumu raporu uzaktan atışla Feray’ın öldürüldüğünü tespit etmesine rağmen, o Mahkeme bu raporu da yok sayarak, bir hukuk cinayetinin altına imza atarak katilden yanan karar verdi. Gencecik kızın kanını yerde bıraktılar”  diye tepki gösterdi.   

‘KIZIMI ÖZLEDİKÇE BU KUZUYU KOKLUYORUM’

Anne Aysel Şahin de kızı 23 yaşına girerken aldığı doğum günü hediyesi oyuncak kuzu ile mezara geldi. Adalet isteyen anne Aysal Şahin, “Evlat acısını ancak yaşayan bilir. Feray yaşasaydı bugün ülkesini, insanları, hayatı seven pırıl pırıl bir kadın ve mimar olacaktı. Ama evimizin gülünü çiçeğini genç yaşta toprağa verdik. Dünyamızı, hayatımızı kararttılar. Katil kızımın yaşı kadar bile ceza almadı. Bir insan canı, bu kadar ucuz mu?  İnsan öldürmenin cezası böyle komik bir ceza olamaz. Bunun neresi adalet, neresi hukuk? Ben şimdi kızımın yerine ona hediye ettiğim oyuncak kuzuya sarılıyorum. Kızımı özledikçe bu kuzuyu öpüp kokluyorum. Biz bu acıyı yaşarken acıyı bir tarafa bırakıp adalet peşinde koşmaya başladık” dedi.

‘ADALET BAKANI BİZİM SESİMİZİ NE ZAMAN DUYACAK?’

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e seslenen Aysel Şahin, şunları söyledi:

Bizim sesimizi ne zaman duyacak? Katilleri ödüllendirmekten ne zaman vazgeçecekler. Kızımı toprağın altına koyduğum günden beridir adalet peşinden koşuyoruz. Bu acıyı başka kimseler yaşamasın. Gencecik kızımı bir hiç uğruna kaybettim. Adalet yerini bulana dek mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Başka Feray’lar ölsün istemiyorum. Gözünü kırpmadan çocuğumu öldüren katil şuan sokakta geziyor. Başka bir kızı öldürmeyeceğinin garantisini kim verebilir. Sonu nereye giderse gitsin bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Ben her gün kızımın mezarına geliyorum. Her gün hastanelik oluyorum. Ama katil nerede? Suçsuz, savunmasız, masum bir kızı katleden katil bugün sokakta ve hiçbir şey olmamış gibi geziyor.

DAHA FAZLA