Fenerbahçe TFF'ye 'kural hatası' başvurusunda bulunacak

Fenerbahçe TFF'ye 'kural hatası' başvurusunda bulunacak

Fenerbahçe’den bugün yapılan açıklamada, Alanyaspor maçının 27. dakikasındaki pozisyonda kural hatası olduğu belirtilerek, TFF'ye başvuruda bulunulacağı duyuruldu.

İleri Haber

Fenerbahçe, Alanyaspor maçının 27. dakikasında kazanılan penaltının VAR kararıyla iptal edilmesinin kural hatası olduğunu belirterek, TFF’ye bu konuda başvuruda bulunulacağını açıkladı.

Alanyaspor ile Fenerbahçe dün oynanan Süper Lig müsabakasında 0-0 berabere kaldı. Maçın 27. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında, Mesut Özil’in pasıyla ceza alanına hareketlenen Valencia, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı noktasını gösterdi. Video Yardımcı Hakem’in (VAR) incelediği pozisyonda penaltı kararı ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Fenerbahçe’den bugün yapılan açıklamada, pozisyonda kural hatası olduğu belirtilerek, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvuruda bulunulacağı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Süper Lig'in 38. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile oynadığımız maçın 27. dakikasında, oyuncumuz Enner Valencia'ya ceza sahasında yapılan hareket sonucu maçın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı vermiş; hemen ardından VAR uyarısıyla penaltı pozisyonundan önce ofsayt olduğu gerekçesiyle penaltı kararı iptal edilmiştir. Penaltı kararının iptali, dünya genelinde futbolun kurallarını belirleyen IFAB'ın ilgili maddelerinin açık bir ihlalidir. Söz konusu hatanın hakem değil kural hatası olmasından dolayı maçın tekrarı gerektiği de tartışmasız şekilde ortadadır. Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonuna gereken başvurular gün içerisinde yapılacaktır. Sezon başından itibaren kritik hatalarla maç sonuçlarımıza yapılan açık etkinin, bu son kararla geri dönülemez bir boyuta taşındığını vurguluyor; tüm camiamızın sabrını zorlayan bu durumun düzeltilmesini talep ediyoruz."

DAHA FAZLA