Fenerbahçe, TFF'ye kural hatası başvurusu yapacak

Fenerbahçe, TFF'ye kural hatası başvurusu yapacak

Dün akşam oynanan Alanyaspor-Fenerbahçe maçında Alanyaspor'un ilk golüyle ilgili Fenerbahçe yönetimi tarafından TFF'ye kural hatası başvurusu yapılacağı bildirildi.

Fenerbahçe yönetimi, Alanyaspor maçında kural hatası olduğu gerekçesi ile Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurma kararı aldı.

TRT Spor'un haberine göre Alanyaspor, Fenerbahçe'yi Süper Lig'in 4. haftasında 3-1 yenerken Papiss Cisse'nin attığı 1. ve 2. gol tartışma konusu oldu.

İlk yarının uzatma dakikalarında Alanyaspor'un taç atışı 'yerinden kullanılmadığı' gerekçesiyle iptal edildi ancak atışı yine Alanyaspor kullandı ve ceza sahasına inen topu Cisse ağlara gönderdi. 

Bu golde kurallara göre, iptal edilen atıştan sonra topun Fenerbahçe'ye geçmesi gerekiyordu. Fenerbahçe yönetiminin kural hatası başvurusunu bu golle ilgili yapacağı öğrenildi.

46. dakikada Fenerbahçe kalecisi Altay'ın kullandığı autta ceza sahasında topla buluşan Jailson ,uzaklaştırmakta ağır davrandı. Bakasetas'ın baskında topu önünde bulan Cisse boş pozisyonda topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. Hakem Halis Özkahya, bu gol sonrasında bir süre VAR ile görüştü ve ardından golü verdi.

Bu golde, aut esnasında ceza sahasında Alanyasporlu futbolcuların bulunduğu için kural hatası olup olmadığı gündeme geldi.

 

DAHA FAZLA