Fenerbahçe-Kalamış sahili patronların talan radarında: ‘Özelleştirme derhal iptal edilsin!’

Fenerbahçe-Kalamış sahili patronların talan radarında: ‘Özelleştirme derhal iptal edilsin!’

Patronların ‘talan radarı’na giren Fenerbahçe-Kalamış sahilinin özelleştirilmesine izin vermeyeceklerini duyuran Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması, “Bu özelleştirme derhal iptal edilmelidir! Sahiller halkındır!” çağrısı yaptı.

İleri Haber

Fenerbahçe-Kalamış sahilinin özelleştirilmesine tepki gösteren Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması, özelleştirmenin derhal iptal edilmesi için çağrı yaptı.

“Sahiller halkındır!” diyen dayanışma, mavi ve yeşilin buluştuğu alanın ranta kurban edilmemesi için dayanışma çağrısı yaptı. Sosyal medyadan yayınlanan mesaj şu şekilde:

“Kalamış Sahili sizin darphaneniz değildir!

Fenerbahçe-Kalamış Sahili dün yapılan ihale sonucu Koç Holding’e ait olan TekArt firması tarafından özelleştirilerek ranta açıldı! Kalamış sahili 2,5 milyar TL’ye satıldı!

‘KALAMIŞ PATRONLARIN ‘TALAN RADARINA’ GİRMİŞ DURUMDA’

Oysa sahil şeritleri, ormanlar, nehirler, denizler, doğal kaynaklar alınıp satılamaz, özelleştirilemez, halktan ve doğadan koparılamaz. İstanbul’un tüm tepelerinin betonlaştırıldığı, ormanlarının yok edildiği, denizlerinin çürütüldüğü şu dönemde Kalamış sahili yeşille mavinin buluştuğu, doğanın nefes aldığı sayılı yerlerden biri. Gelin görün ki bu yer de patronların ‘talan radarına’ girmiş durumda.

Biz Kalamış Dayanışması olarak Kalamış sahilinin ve parkının ranta açılmaması, denizin ve yeşilin daha fazla talan edilmemesi ve betonlaştırılmaması için aylardır mücadele ediyoruz.

Ancak görüyoruz ki mücadelemiz asıl şimdi başlıyor. Koç Holding’in Kalamış’ta tek bir çivi çakmasına, tek bir ağacı sökmesine, sahili halka kapatmasına izin vermeyeceğiz!

‘BU ÖZELLEŞTİRME DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR! SAHİLLER HALKINDIR!’

Tüm İstanbullulara, Kadıköy sakinlerine çağrımızdır. Kalamış sahilini ranta, betona teslim etmemek için herkesi mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz.

Bu özelleştirme derhal iptal edilmelidir! Sahiller halkındır!”

 

DAHA FAZLA