FENASOL: Lübnan'daki felakete 2014 yılındaki hükümetin ihmalleri sebep oldu

FENASOL: Lübnan'daki felakete 2014 yılındaki hükümetin ihmalleri sebep oldu

Beyrut Limanı’ndaki patlamaya ilişkin açıklama yapan Lübnan Sendikalar Federasyonu, bu felakete 2014 yılındaki hükümetin ihmallerinin sebep olduğunu söyledi.

Lübnan Sendikalar Federasyonu (FENASOL); Beyrut Limanı’nda yaşanan, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve binlercesinin de yaralandığı patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada ''Bu felakete 2014 yılındaki hükümetin ihmalleri sebep oldu. Hükümetin liyakatsizliği ülkemizi felakete sürüklüyor'' dedi.

FENASOL tarafından yapılan ve ''Lübnan gerçek bir felaket yaşıyor'' ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Lübnan Sendikalar Federasyonu merkezinin de patlamadan zarar gördüğü aktarıldı.

Federasyon tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

'LÜBNAN GERÇEK BİR FELAKET YAŞIYOR'

''Beyrut’ta binlerce yaralı, yüzlerce şehit ve kayıp var. Binlerce bina yıkıldı, sokaklar harap oldu. Şehrin tarihsel mirasları zarar gördü.

Limana depolanmış tonlarca amonyum nitratın patlamasıyla limandaki depolar ve binalar yıkıldı, yüzlerce araç hasar gördü. Çok sayıda ev ve bina tamamen yok oldu. Şehir merkezindeki dört hastane kullanılamaz hale geldi. 15 km genişliğinde bir alan zarar gördüğü ve liman çevresindeki işyerleri yıkıldığı için çok sayıda işçi işsiz kaldı.

Bu felakete 2014 yılındaki hükümetin ihmalleri sebep oldu. Patlayıcı maddeler limana o tarihte yerleştirilmişti. Hükümetin liyakatsizliği ülkemizi felakete sürüklüyor. Sorumlular işledikleri bu suçun hesabını vermelidir.

Sendikalarımız ve üyelerimiz ilk andan itibaren gönüllü olarak yardım çalışmalarına katılmıştır. Özellikle sağlık ve belediye iş kollarındaki üyelerimiz patlamanın kurbanlarına destek olmak için çalışıyorlar.

Felaketin sadece başlangıcındayız, maddi zarar ve can kaybı henüz tespit edilemedi. Lübnan Sendikalar Federasyonu merkezi de patlamadan zarar gördü. Limanda bulunan Nakliyat Sendikası binası tamamen yıkıldı.

Bütün kardeş sendikalarımızı ve kardeş halkları Lübnan halkına destek vermeye çağırıyoruz.''