Fen bilgisi öğretmenleri, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından kampa alındı

Fen bilgisi öğretmenleri, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından kampa alındı

İmam hatip ortaokullarında görev yapan fen bilgisi öğretmenleri Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından kampa alındı ve kursun ardından İstanbul İslam Müzesi’ne götürüldü.

AKP'nin eğitimde gericileştirme politikaları günden güne artarken, bu sefer de imam hatip ortaokullarında görev yapan fen bilgisi öğretmenleri Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından kampa alındı ve 43 fen bilgisi öğretmenine kurs düzenlendi. Öğretmenler kursun bitmesinden sonra da İstanbul İslam Müzesi’ne götürüldü.

Her geçen gün bir yenisinin daha açıldığı ve öğrencilerinin genel sınavlardaki başarı oranlarının düşüklüğü ile dikkat çeken imam hatip okullarında görev yapan öğretmenlere özel kurs düzenlendi. İmam hatip ortaokullarında görev yapan 43 fen bilgisi öğretmenine İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından“ Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji Dersi Uygulamalı Öğretim Yöntem ve Teknikleri Kursu” gerçekleştirildi.

Farklı illerde görev yapan öğretmenler Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen beş günlük kursa katılmak için İstanbul’da buluştu. Kursa Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Oğuzhan Özkan da katıldı. Öğretmenler kursun bitiminde de İstanbul İslam Müzesi’ne götürüldü.

İMAM HATİPTE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERE ÖZEL KURS

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Fen bilimleri öğretiminde öğretim ilke ve stratejileri ile örnek uygulamalar, fen bilimleri özel öğretim yöntemleri ve uygulamaları, fen bilimleri öğretiminde laboratuvar yaklaşımları, örnek uygulamalar ve fen bilimleri öğretiminde yöntem seçimini etkileyen etmenler gibi konularda eğitim verildi. Fen bilgisi dersi ile ilgili öğretim yöntem ve teknikleri alanında da teorik uygulamalı eğitimler verildi” denildi.

'MEB İÇERİSİNDE ÖZERKLİK İLAN ETTİLER'

Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün MEB içerisinde özerk bir kurum gibi davrandığını belirterek "Öğretmenlerin okul türüne bakılmaksızın kurslar açılmalıdır. Bütün öğretmenler MEB tarafından açılan kurslara katılabilmelidir. Son zamanlarda bizim gördüğümüz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından sadece imam hatip öğretmenlerine yönelik kurslar açtığıdır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü MEB içinde özerkliği ilan etmiş gibi davranıyor. Dönemin ruhuna uygun davranıyorlar" dedi.

DAHA FAZLA