Felsefe bölümü YÖK Destek Bursları kapsamına alındı: Karşılıksız 800 TL burs verilecek

Felsefe bölümü YÖK Destek Bursları kapsamına alındı: Karşılıksız 800 TL burs verilecek

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre felsefe lisans programları "YÖK Destek Bursu" kapsamına dahil edildi.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) yaptığı açıklamaya göre felsefe bölümü "YÖK Destek Bursu" kapsamına dahil edildi. Devlet üniversitelerinde felsefe programına ilk 15 tercihte yer verip ilk 3 sırada yerleşecek olan öğrencilere eğitim hayatı boyunca yıllık 12 ay üzerinden 800 TL burs alacak.

Bu yıl için belirlenen kontenjanlar itibarıyla 57 devlet ve 6 vakıf üniversitesinde felsefe programı bulunduğunun belirtildiği açıklamada son yıllarda fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimlerde olduğu gibi felsefe bölümünde de kontenjan açığı yaşandığına ve programa rağbetin azaldığına vurgu yapıldı.

'YENİ YÖK'

YÖK'ün başlattığı "Yeni YÖK" süreciyle birlikte temel bilimlerin ve felsefenin hak ettiği ilgiyi yeniden kazanması için radikal adımlar atılacağının duyurulduğu açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sosyal bilimlerin, maalesef pek çok alana nispeten geçmişte sahip olduğu ve hak ettiği yerde olduğunu söylemek zordur. Felsefe de alaka ve talep kaybına uğrayan bu önemli bilim dallarından biridir. Bu durum, bilimin gelişimi için endişe vericidir. Zira her şeyin ölçülmeye çalışıldığı, maddiyat ile değer biçildiği ve ölçülemeyenin dışarıda bırakıldığı bir dünyada felsefenin giderek önemini kaybetmesi, özelde bütün sosyal bilimler için genelde ise tüm bilimler için olumsuz sonuçlar doğurabilir."