FedEx tesisinde katliam yapan saldırganın kimliği açıklandı

FedEx tesisinde katliam yapan saldırganın kimliği açıklandı

Yetkililer, FedEx tesisine silahlı saldırı düzenleyen kişinin şirketin eski bir çalışanı olan 19 yaşındaki Brandon Hole olduğunu açıkladı.

ABD'nin Indianapolis kentinde, dünya çapında transfer, kargo ve lojistik hizmeti sunan FedEx'e ait bir tesise düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştı. Otomatik silahla ateş açan ve saldırının ardından intihar eden saldırganın 19 yaşındaki Brandon Hole olduğu duyuruldu.

Katliama ilişkin soruşturma devam ederken, FedEx saldırganının kimliğinin belirlendiği duyuruldu. Indianapolis Polisi Cezai Soruşturma Komiser Yardımcısı Craig McCartt, FedEx tesisine silahlı saldırı düzenleyen kişinin şirketin eski bir çalışanı olan Brandon Hole olduğunu açıkladı.

VARDİYA DEĞİŞİMİ VE AKŞAM YEMEĞİ MOLASINDA SALDIRMIŞ

McCartt, “FedEx yetkilileri, Hole’un şirketin eski bir çalışanı olduğunu ve en son 2020’de çalıştığını doğruladı. Saldırganın kimliğimi kısa bir süre önce tespit ettik, şu an saldırının nedenini bulmak için çalışıyoruz. Olay anında tesiste, en az 100 kişi vardı. Birçoğu vardiya değiştiriyordu ve akşam yemeği molasındaydı” dedi.

KURBANLARIN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLİYOR

Yetkililerin saldırı sırasında vurulan kurbanları tespit etmeye çalıştıklarını aktaran McCartt, “Şu an kurbanları tespit ettiğimiz ve ailelere bildirimde bulunduğumuz noktaya geldik. Olay mahallindeki incelemenin çok kısa bir süre içinde tamamlanmasını umuyoruz” sözlerini kaydetti.