Fed: Daha önce benzeri görülmemiş riskler var

Fed: Daha önce benzeri görülmemiş riskler var

Powell, "Toparlanmanın hız kazanması zaman alabilir ve zamanın uzaması likidite sorunlarının ödeme güçlüklerine dönüşmesine neden olabilir" dedi.

Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisinin daha önce benzeri görülmemiş aşağı yönlü risklerle karşı karşıya olduğunu ve bu risklerin, maliye ve para politikası yapıcılarının bu zorluğa karşı baş kaldırmamaları durumunda, hane halkı ve işletmelere sürekli bir hasar verebileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Washington'da Peterson Institute for International Economics'in düzenlediği sanal bir etkinlikte yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkileri üzerine konuştu. Powell, "Toparlanmanın hız kazanması zaman alabilir ve zamanın uzaması likidite sorunlarının ödeme güçlüklerine dönüşmesine neden olabilir" dedi ve "İlave mali destek maliyetli olabilir, ancak eğer bu destek uzun vadeli ekonomik hasarın önlenmesine yardımcı olursa ve bizi güçlü bir toparlanma ile baş başa bırakırsa yapmaya değer" şeklinde görüş bildirdi.

Powell ve çalışma arkadaşları, para politikasının belirlendiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında, ABD'de işsizliğin 1930'lardaki Büyük Bunalım'dan bu yana görülmeyen seviyelere yükselmesi ile birlikte, koronavirüs pandemisi süresince ABD ekonomisini koruma gerekçesiyle dramatik tedbirler aldı. Yetkililer gösterge faizini neredeyse sıfır seviyesine düşürdü, açık uçlu tahvil alımlarına gitti ve aynı zamanda acil kredi programlarını başlattı.

ABD Hazine tahvil faizleri ve Bloomberg Dolar Spot Endeksi Powell'ın konuşma metninin açıklanmasının ardından gün içi en düşük seviyelere inerken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları kazançlarının bir kısmını geri verdi.