FBI dökümanı: ABD, Küba'da biyolojik silah kullanmak istedi

FBI dökümanı: ABD, Küba'da biyolojik silah kullanmak istedi

Kennedy suikastına ait belgelerin gizliliğinin kaldırılmasıyla, ABD'nin Küba'nın tüm tarım ürünlerini biyolojik silahla yok etmeyi planladığı ortaya çıktı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) John F. Kennedy (JFK) suikastına ait belgelerin gizliliğini kaldırılmasıyla, ABD yönetiminin Küba'ya yönelik hazırladığı 'tarım sabotajı' ile ülkedeki tüm tarım ürünlerini biyolojik silahla yok etmeyi planladığı kaydedildi.

Sputnik'in aktardığına göre; Küba'ya yönelik planlarla ilgili bilgilerin, 6 Eylül 1962'de gerçekleştirilen 'Firavun Sıçanı Operasyonu' toplantısıyla ilgili belgede yer aldığı bildirildi. Toplantıda, General Marshall Carter'ın Küba'daki tarım ürünlerini yok etmek için ‘doğal maddeler şeklinde hazırlanmış biyolojik zehir' kullanmayı teklif ettiği öğrenildi.

Belgede, "General Carter, bu tür operasyonların aşırı hassas ve korkunç sonuçlar olduğunu kaydetti, özellikle de bir şeylerin yanlış gitmesi ve ABD'nin parmağı olduğu yönünde delillerin ortaya çıkması durumunda" denildi.

Belgede ayrıca ‘Küba'da bulunan Sovyet Birliği personeline saldırı' planını değerlendirme teklif yer alıyor, ama bu konuda hiçbir ayrıntı belirtilmiyor.