Fazıl Say'dan 'Demirören' tepkisi: Terk edilmiş yüz binlerce insanımızın geçimi olabilirmiş

Fazıl Say'dan 'Demirören' tepkisi: Terk edilmiş yüz binlerce insanımızın geçimi olabilirmiş

Peker'in, Demirören grubunun Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemeği iddiaları üzerine Fazıl Say, "Pandemide terk edilmiş yüz binlerce insanımızın naçizane geçimi olabilirmiş" sözleriyle tepki gösterdi.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediği yönündeki iddiaya, "Pandemide bu kadar çaresiz bırakılmış, terk edilmiş yüz binlerce insanımızın naçizane geçimi olabilirmiş" sözleriyle tepki gösterdi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, bugün yayınladığı videosunda Aydın Doğan'ın sattığı kanalları ve gazeteleri alan Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediğini öne sürdü.

SAY: YÜZBİNLERCE İNSANIMIZIN NACİZANE GEÇİMİ OLABİLİRMİŞ

Peker'in iddialarına tepki veren çok sayıda isimden biri de dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say oldu. Pandemi döneminde hiçbir destek alamayan sanatçılara değinen Say, "Duyduklarımızdan anlıyoruz ki, sadece Demirören’in Ziraat Bankası'na ödemediği (!) borcu BİLE, pandemide bu kadar çaresiz bırakılmış, terkedilmiş yüz binlerce insanımızın nacizane geçimi olabilirmiş" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Say, #SanatSusmasın ve #GözünüYumma etiketlerini kullandı.