Fatih'te ölü bulunan 4 kardeşin cenazeleri uğurlandı

Fatih'te ölü bulunan 4 kardeşin cenazeleri uğurlandı

5 Kasım'da evlerinde ölü bulunan 4 kardeşin cenazeleri bugün ikindi namazının ardından toprağa verildi.

İleri Haber

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamlarına son veren 4 kardeşin cenazesi bugün toprağa verildi.

Fındıkzade Millet Caddesi'nde bulunan Albayraklar Camii'nden kalkan cenaze törenine katılanlar arasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Miletvekili Ali Şeker ve Gürsel Tekin de bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Fatih’teki evlerinde 5 Kasım’da ölü bulunan Cüneyt (48); Oya (54); Yaşar (56) ve Kamuran Yetişkin (60) kardeşlerin yakın dostu Serpil Alkan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek cenazelerin kendisine teslim edilmesini talep etmiş, intihar eden kardeşlerin Mersin’de yaşayan iki üvey kardeşi de cenazelerin Alkan tarafından alınmasına izin verdiklerini belirten imzalı dilekçeyi iletmişti.

‘KAÇ GÜN OLDU CENAZELER BEKLİYOR’

Dilekçeyi alan Alkan, dün nöbetçi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek cenazeleri almak istediğini söyledi. Ancak nöbetçi savcı bu izni soruşturma savcısının verebileceğini söyledi. Hürriyet’ten Damla Gürler’in haberine göre pazar günü izinli olan soruşturma savcısına ulaşamayan Alkan, “Kaç gün oldu cenazeler bekliyor. Onlara da bana da günah değil mi? Kardeşleri bana imzalı izin de gönderdi. Mezar yerleri hazır. Sadece bir imza bekliyorum. Nöbetçi savcı izni vermediği için pazartesi günü soruşturma savcısına gideceğim” dedi.