Fatih Portakal'dan RTÜK'ün verdiği cezaya yanıt

Fatih Portakal'dan RTÜK'ün verdiği cezaya yanıt

Fatih Portakal, RTÜK'ün Fox TV'ye verdiği cezaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fatih Portakal, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Fox TV'nin Ana Haber Bültenine verdiği 3 kez yayın durdurma cezasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Portakal, "Radyo Televizyon Üst Kurulu FOX Habere benim yaptığım söylemlerden dolayı bir ceza verdi. Bu ceza parasal bir ceza, aynı zamanda 3 gün de yayın durdurma cezası. Aslında sadece düşüncenin paylaşıldığı şeylerdi, izleyip bakabilirsiniz. Oturdum her birini ikişer defa izledim. Zaten benim hakaret etme gibi bir huyum yoktur. Öyle bir niyetim olamaz zaten" şeklinde konuştu.

'SESSİZ BİR ÇIĞLIK DA EKRAN BAŞINDA'

Sözlerine "Ama geldiğimiz noktada RTÜK'ün verdiği cezayla karşı karşıyayız" ifadeleriyle devam eden Portakal, "Kimlerden sesler yükseldi diyecek olursanız, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi'nde yükseldi ve muhalefetten yükseldi. Sessiz bir çığlık da ekran başında. O da sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

Portakal, konuyla alakalı sözlerini "Merak etmeyin, haber vermeye kaldığımız yerden devam edeceğiz" ifadeleriyle sonlandırdı.