Fatih Altaylı’nın yazısına HÜDAPAR’ın talebiyle erişim engeli

Fatih Altaylı’nın yazısına HÜDAPAR’ın talebiyle erişim engeli

Altaylı, karara Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın, Batman’da yapılan bir sokak röportajında muhalefet liderlerini “kafalarını kesmekle” tehdit eden İsmail Cevher Kasımoğlu’nu eleştirdiği yazısına, HÜDAPAR'ın talebi üzerine erişim engeli getirildi.

Batman’da yapılan bir sokak röportajında, kendisini Hizbullahçı olarak tanımlayan İsmail Cevher Kasımoğlu, muhalefet liderlerini “kafalarını kesmekle” tehdit etmiş, Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise 30 Mart tarihinde yayımlanan yazısında Kasımoğlu’nun söz konusu ifadelerine tepki göstermişti.

ALTAYLI’DAN ‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ’ ÇIKIŞI

HÜDAPAR’ın talebi sonucu, Altaylı’nın yazısına İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile erişim yasağı getirildi. Fatih Altaylı, söz konusu karara Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi:

“Batman’da yapılan bir sokak röportajında muhalifleri ölümle tehdit eden kişi hakkında içişleri ve adalet bakanlıklarını gereğini yapmaya davet eden yazıma HÜDAPAR ın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza hakimliğinin kararı ile erişim yasağı getirildi. Basın özgürlüğü bu herhalde.”