Fatih Altaylı: Demirören, borçlu olduğu bankalardan şahsi masrafları için fon talep etmiş

Fatih Altaylı: Demirören, borçlu olduğu bankalardan şahsi masrafları için fon talep etmiş

Fatih Altaylı, borçlarını yeniden yapılandırmak üzere bankalarla pazarlık yaptığı yönündeki iddiaları reddeden Yıldırım Demirören hakkındaki yazısında, borçlandığı bankalardan şahsi masrafları için fon talep ettiğini söyledi.

Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında isim vermeden Yıldırım Demirörenîn bankalardan fon talep ettiğini ifade etti.

Medya satın alması, enerji sektöründeki faaliyetleri ve şans oyunları için bankalardan kullandığı kredilerin geri ödemesinin yeniden yapılandırması için bankalarla pazarlık yaptığı iddia edilen Yıldırım Demirören hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. 

Fatih Altaylı, Habertürk'teki köşe yazısında Demirören'in 'şahsi masrafları' için bankalardan fon talep ettiğini söyledi. 

'ÖZEL UÖAĞININ GİDERLERİNİ DE TALEP EDİYORMUŞ'

Altaylı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Son duyduğum dedikodu beni çok eğlendirdi. Memleketin halini anlatmak açısından da hoş bir örnek. Bir süreden beri kredi borçlarının ertelenmesi ve yeniden yapılandırılması için bankalarla pazarlıkta olan bir işadamı var. Bilinen, tanınan bir iş adamı. AK Parti döneminde yıldızı parlamış gibi görünen gruplardan birinin sahibi.

Bu 'Patron' bankalarla pazarlığı sürerken, görüşmekte olduğu bankalara bir mektup yazarak, kredi ödemeleri nedeniyle nakit akış sorunu yaşadığını, kendi geçimini sağlamakta zorlandığını bu yüzden de 'şahsi masrafları' için de bankalar tarafından bir fon yaratılmasını talep etmiş. Mektubu okuyan banka yöneticilerinin gözleri yerinden çıkmış. Çünkü iş adamı bankalardan özel uçağının giderlerini de talep ediyormuş. Yaklaşık 30-35 milyon dolarlık iş jetinin bakım, sigorta, personel ve yakıt giderlerinin de alacaklı bankalar tarafından karşılanmasını istemiş.

Tabii bankacılar bu talepleri tebessümle karşılamışlar ve yanıt bile vermemişler. Yani diyeceğim o ki, sevgili okurlar siz de kendinizinkini dert zannediyorsunuz. Bakın insanların ne büyük dertleri var."

REUTERS HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Demirören Holding'e ait 2 milyar doları aşkın borcun yeniden yapılandırmasına yönelik haberi nedeniyle, uluslararası haber ajansı Reuters hakkında holding tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. 

DAHA FAZLA