Faşistlerin 'ifade özgürlüğü' eylemi kitabevine saldırıya dönüştü

Faşistlerin 'ifade özgürlüğü' eylemi kitabevine saldırıya dönüştü

Konuyla ilgili açıklama yapan kitabevi, bu saldırılara bir daha asla izin verilmeyeceğini açıkladı.

İngiltere’nin sol düşünceye yakın dergi ve kitaplar satmasıyla tanınan en büyük kitabevlerinden Bookmarks, Londra’daki dükkanının aşırı sağcılar tarafından saldırıya uğradığını, kitap ve dergilerin yırtıldığını ve çevreye atıldığını açıkladı.

Bookmarks tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, cumartesi akşamı Londra’nın merkezindeki Bloomsbury Caddesi’nde bulunan dükkanlarının kapandığı saatlerde 10'dan fazla aşırı sağcı saldırganın dükkana girdiği belirtildi.

Saldırıda yaralanan olmadığı duyuruldu.

'TEHDİTKAR BİR GELİŞME'

The Guardian’a konuşan Irkçılığa karşı ayağa kalk grubu üyesi Michael Bradley, “Neyse ki bu kez kimseye bir şey olmadı ancak bu aşırı sağın Londra’nın merkezindeki bir kitapçıya saldıracak kadar kendine güvendiğini ortaya koyan tehditkar bir gelişmedir” dedi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ EYLEMİ BAHANESİYLE KİTAPÇIYA SALDIRDILAR

Londra’da dün aşırı sağcılar, Infowars internet sitesine yönelik sansür gerekçesiyle aynı pankartlarla eylem yapmıştı. Eylemde ayrıca Trump’ın seçim sloganını Britanya’ya uygulayarak “Britanya’yı yeniden büyük yap” yazılı pankartlar da taşınmıştı.

Bradley, ifade özgürlüğü iddiasıyla eylem yapan aşırı sağcıların bir kitapçıya saldırmasının gerçek niyetlerini ortaya koyduğunu da söyledi.

Bookmarks’ın açıklamasında “Buna bir daha izin vermeyeceğiz. Bir daha asla” denildi.