Farklı ülkelerden 806 avukat 'Savaşsız ve Sınırsız Bir Dünya' çağrısı yaptı

Farklı ülkelerden 806 avukat 'Savaşsız ve Sınırsız Bir Dünya' çağrısı yaptı

İmza metninde, sığınmacıların yaşamının pazarlık aracı olarak kullanılmasına derhal son verilmesi ve sığınmacıların yaşam güvenliğinin bir an önce sağlanması da talep edildi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

806 avukat, düzenledikleri imza kampanyasıyla “Savaşsız ve Sınırsız Bir Dünya” çağrısı yaptı. Çağrıda “Türkiye ve diğer devletler, Suriye’den bir an önce çekilsin; savaş politikalarından vazgeçilsin” denildi.

Aralarında Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Mardin, Mersin, Şanlıurfa ve Van Baro Başkanları ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD); Almanya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Fransa, Japonya, Katalonya, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Nepal, Polonya, Tunus ve Yunanistan’dan  806 avukat, düzenledikleri imza kampanyasıyla “Savaşsız ve Sınırsız Bir Dünya” çağrısı yaptı.

Taleplerin de sıralandığı imza metninde şu ifadeler yer aldı:

“Bugün, Türkiye ve Yunanistan sınırlarında yaşananlarla uluslararası hukuk ve temel insan hakları ayaklar altına alınmaktadır.

Egemenlerin paylaşım savaşları sonucu yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan dünyanın çeşitli halklarından mülteciler, bugün, Ege’nin iki yakası arasında yaşam mücadelesi vermektedir.

Bu tablonun ortadan kalkması için acilen savaş ve sınır politikalarına son verilmeli, bu politikalar için mültecilerin şantaj unsuru olarak kullanılmasından, mültecilere yönelik fiziksel ve öldürmeye dönük saldırılardan vazgeçilmelidir.

Bu nedenlerle bizler, aşağıda imzası bulunan avukatlar olarak, yaşanan gelişmeler karsısında, herkesi, devletlerin savaş ve sınır politikalarına karşı olmaya çağırıyor ve şunları talep ediyoruz: 

- Türkiye ve diğer devletler, Suriye’den bir an önce çekilsin; savaş politikalarından vazgeçilsin.

- Mültecilerin yaşamının pazarlık aracı olarak kullanılmasına derhal son verilsin ve mültecilerin yaşam güvenliği bir an önce sağlansın.”

KAMPANYAYA DESTEK VEREN AVUKATLAR