FARC yasal parti olmak için son adımı attı

FARC yasal parti olmak için son adımı attı

Kolombiya'da hükümet ile yürütülen barış süreci sonucunda silah bırakarak yasal parti haline gelen FARC, Ulusal Seçim Konseyine kayıt yaptırdı.

Kolombiya'da 52 yıllık savaşın ardından hükümet ile 2016 yılının kasım ayında barış antlaşması imzalayan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) silah bırakarak yasal parti olma sürecine girmişti.

Geçtiğimiz ağustos ayı sonunda gerçekleştirilen kongrenin ardından 1 Eylül'de yapılan açıklamada yasal partinin adının "Toplumun Alternatif Devrimci Gücü" anlamına gelen Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun (FARC) olacağı açıklandı. Partinin amblemi ise beyaz zemin üzerine kırmızı gül oldu. 

2018'deki seçimlere girmeyi hedefleyen FARC, Ulusal Seçim Konseyine (CNE) kayıt yaptırdı. Kayıot töreni sırasında konuşan FARC yöneticisi Ivan Marquez, "Kolombiya'yı yarım yüzyıldan daha uzun süredir yaralayan silahlı çatışma bu dakikadan sonra tarih olmuştur." dedi.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "CNE'ye kaydımızla birlikte, siyaset yapmak için bütün şartları yerine getirdik. Milyonlar bize eşlik edecek." ifadeleri kullanıldı.