Fakıbaba: Fakirleri etle buluşturuyoruz

Fakıbaba: Fakirleri etle buluşturuyoruz

Et ve Süt Kurumu etlerinin marketlerde satılmasına ilişkin milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Fakıbaba, “Esasında sizin bize teşekkür etmeniz lazım, fakir insanları etle buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ahmet Eşref Fakıbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2018 bütçelerinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Milletvekillerinin Et ve Süt Kurumunun (ESK) etlerinin marketlerde satılmasına ilişkin eleştirilerini yanıtlayan Bakan Fakıbaba, "Farzedelim ki gittiniz, et saat 11.00'de bitti. Zaten siz gitmezsiniz, ben de gitmem. 'Kasabımdan 40 liraya alırım.' dersiniz. Biz o etleri dar gelirli insanları korumak adına oraya koyuyoruz. Esasında benim hakkım yok onu tüketmeye, sizin de hakkınız yok. Esasında sizin bize teşekkür etmeniz lazım, fakir insanları etle buluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

‘BEN GELİYORUM, ALARMA GEÇİN’

Küçük aile çiftçilerini desteklemeye devam edeceklerini de söyleyen Fakıbaba, şehirlerde "örnek köy" projesi yapacaklarını, kadınların tarımda istihdamı konusunda çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. Amaçlarının iyi niyetli ve samimi şekilde insanlara hizmet etmek olduğunu savunan Fakıbaba, "Cumartesi Aydın'da olacağım. Ben bu desteklemelerin uygulandığı bir köye hiç haber vermeden gideceğim. Her gittiğim ilde bunu yapacağım. Alarma geçsinler, yöneticiler de kendilerine çeki düzen verecek" şeklinde konuştu.