Fahrettin Koca'dan Omicron açıklaması

Fahrettin Koca'dan Omicron açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yakın zamanda dünya genelinde Omicron'un baskın varyant olmasını bekliyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gitti. Vali Abdullah Erin'i ziyaret etmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Koca, Omicron varyantına ilişkin konuştu, "Dünya genelinde baskın varyant olmasını bekliyoruz" dedi. 

'KONTROLLÜ SEYİR DEVAM EDİYOR'

Koronavirüs salgını ve Omicron varyantına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koca, şunları söyledi:

"Avrupa’da artış olduğunda bu durum yaklaşık 3-4 hafta sonra ülkemizde de görülebiliyor. Bugüne kadar önemli bir artış gözlemlenmedi. Kontrollü seyir devam ediyor. Bugün en çok konuşulan konu, Omicron varyantı. Yakın zamanda dünya genelinde Omicron'un baskın varyant olmasını bekliyoruz."

'HATIRLATMA DOZU SON DERECE ÖNEMLİ'

Sözlerinin devamında koronavirüs salgınının ikinci yılını tamamlamak üzere olduğunu ve Omicron varyantının bulaşıcılığının daha yüksek olduğunu belirten Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Gelen ön bilgiler, bu varyantın bulaşıcılığının daha yüksek olduğu ancak hasta etme gücünün diğer varyantlara göre düşük olduğu yönünde. Bununla birlikte bulaşıcılığın yüksek olması nedeniyle hepimizin bildiği kişisel korunma tedbirlerine daha dikkatli şekilde devam etmeliyiz. ​Son 1 ay içinde 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın vakalar içindeki oranı yüzde 16 seviyesinde olmasına rağmen; vefatlar içindeki payı yüzde 87’dir. 60 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşı olması son derece kritik. Hangi aşı türünü yaptırmış olurlarsa olsunlar, hatırlatma dozu aşısını olmaları son derece önemlidir." (DHA)

DAHA FAZLA