Fahrettin Koca tartışmalı günlük veri paylaşımını durdurdu

Fahrettin Koca tartışmalı günlük veri paylaşımını durdurdu

Virüsün her geçen gün daha fazla insana bulaştığını ifade eden Bakan Koca, günlük veri paylaşımını durdurdu.

İleri Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgının Türkiye'de birinci dalganın ikinci zirvesinde olduğunu söyledi. "Salgın artarak devam ediyor. Virüs her geçen gün daha fazla insana bulaşıyor" diyen Koca'nın, buna rağmen konuşmasının devamında ülkenin genelinde durumun kontrol altında olduğunu söylemesi dikkat çekti. Koca, her gün sosyal medya hesabından paylaştığı tartışmalı günlük veri paylaşımını da durdurdu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında vaka ve ölüm sayıları yeniden artışa geçerken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son duruma dair açıklamalarda bulundu.

KOCA'NIN ÇELİŞKİSİ

Açıklamalarında "Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz, bayramlar ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi" Koca, salgının artarak devam ettiğini söyledi. Virüsün her geçen gün daha fazla insana bulaştığını ifade eden Bakan Koca, yeni hasta sayısının düşmediğini vurguladı. Bu sözlere rağmen Koca'nın konuşmasının devamında, "Ülke genelinde durum kotnrol altında" demesi çelişki yarattı.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

- "Ülke genelinde durum kotnrol altında. İstanbul'da, Trakya'da ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da maalesef artış var. Artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Yer yer Gaziantep, Şanlıurfa, Batman gibi illerimizde hastane sıkıntısı yaşandı. Diyarbakır gibi bazı illerimizde yakın çalışmalarımız sürdürülmektedir. Bu tedbirlerimizle hasta sayısını Antep'te yüzde 52, Mardin'de yüzde 62 aşağı çekmeyi başardık. Konya'da kısmen kontrol altına aldık. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kayseri hala yüksek riskli illerimiz arasında."

- "Şu an Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u 2 kat oranında geçmiş durumda. Tedbirleri Ankara'da daha yoğunlaştıran bir yaklaşım içindeyiz."

- "İlk dönem maçların seyircisiz oynanmasını tavsiye ettik."