Fahrettin Altun'dan 'termik santral' açıklaması

Fahrettin Altun'dan 'termik santral' açıklaması

Milas'taki orman yangınından etkilenen Kemerköy Termik Santrali'ne ilişkin açıklama yapan Fahrettin Altun, ¨Santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır¨ dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınında alevlerin ulaştığı Kemerköy Termik Santrali'ne ilişkin açıklama yaptı.

¨Yangın mahalinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm önlemler alınmıştır¨ diyen Altun'un açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hadisenin bu noktaya gelebileceği öngörüldüğü için Kemerköy Santrali kontrollü devre dışı bırakılmış, personel tahliyesi ivedilikle gerçekleştirilmiştir. Tahliyenin ardından itfaiye ekiplerince durum tespiti için santralde incelemeler yapılmış ve santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır. Halen acil müdahale ekiplerince santral sahasında inceleme ve soğutma işlemleri ile gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmaya devam etmektedir. Soğutma işlemleri, sabah saatlerinde havadan ve karadan devam edecektir. Yangın mahallinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm adımlar atılmıştır."