Fahrettin Altun'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması: 'Bu iş bitti, her şey usulüne uygun'

Fahrettin Altun'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması: 'Bu iş bitti, her şey usulüne uygun'

CHP'li Özgür Özel'in ''İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmadık. Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi bu iş bitmiş değildir" açıklamalarına yanıt veren Fahrettin Altun, ''Bu iş bitti, her şey usulüne uygun'' açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına dair CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Altun, "Bu iş bitti. Fesih bildirimimiz Avrupa Konseyi Sekreteryası'na ulaştı. Avrupa Konseyi Anlaşmalar Bürosu, sözleşmenin 1 Temmuz itibarıyla ülkemiz bakımından yürürlükten kalkacağını teyit etti'' dedi.

Özgür Özel'e, Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Altun, şunları söyledi:

''CHP tarihinin gördüğü göreceği en beceriksiz parti kişisi yine zırvalamış. “İstanbul sözleşmesinden ancak Meclis kararıyla çıkılır” demiş. Eski sistemde yürütmeyi temsilen Bakanlar Kurulu bu kararı verirdi. Şimdi ise yürütmeyi Cumhurbaşkanı temsil ediyor.

Gazi meclisimizin yaptığı ve aziz milletimizin referandumla onayladığı yönetim sistemimizden bihaber olan bu zavallı kendince hukuk dersi veriyor. Bir de parmak sallayarak tehditler savuruyor. Yazıklar olsun sana! Yönetim sistemimizi öğreneceksiniz.

Zahmet olmazsa '9 sayılı Milletlerarası Andlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3. Maddesi'ni oku, yönetim sistemimizi iyice anla ve saygı duy. Milletin iradesine hadsizce parmak sallama!

Bu iş bitti. Fesih bildirimimiz Avrupa Konseyi Sekreteryası’na ulaştı. Avrupa Konseyi Anlaşmalar Bürosu, sözleşmenin 1 Temmuz itibarıyla ülkemiz bakımından yürürlükten kalkacağını teyit etti. Demek ki neymiş? Her şey usûlüne uygunmuş. Ülkeni biraz olsun tanı! Yalanı bırak artık!''

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Halk TV'de katıldığı Gündem Özel programında Meclis'te onaylanan İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye Cumhuriyeti çekilemez. Çekileceğini kabul ederseniz, Montrö'den de çekileceğini kabul edersiniz" dedi.

Özel, Türkiye'nin hali hazırda İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmadığını, atılan imzanın hükümsüz olduğunu söyledi.

"1963'ten beri hiçbir uluslararası anlaşmadan Meclis caymadan, Bakanlar Kurulu caymamış. Cayamaz da. Çünkü işlemin geri alınırlığında paralellik ilkesi var" diyen Özel, "Yani sen Meclis kararı ile girdiysen, Meclis kararı ile çıkarsın. Eğer sen Meclis kararı ile yaptığın bir anlaşmadan Meclis kararı ile çekilmiyorsan Cumhurbaşkanı o anlaşmadan çekilemez. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmadık. Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi bu iş bitmiş değildir" diye konuştu.