Fahrettin Altun şikayetçi olmuştu... Kaftancıoğlu hakkında karar verildi!

Fahrettin Altun şikayetçi olmuştu... Kaftancıoğlu hakkında karar verildi!

Kararda, iletişim kayıtları ve Suat Özçağdaş'a ait telefonun incelenmesi sonucu Kaftancıoğlu'nun, müştekinin özel hayatının gizliliğini ihlal etme yönünde bir eylem gerçekleştirmeye azmettirdiğine dair veri bulunmadığı belirtildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evinin fotoğrafının çekilmesine ilişkin talimat verdiği iddiasıyla CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı verdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye'yi etkisi altına aldığı dönemde Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Altun’un kiraladığı bölgedeki inşaat çalışmasındaki yapılar mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine 13 Nisan’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerince yıkılmıştı.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, Altun’un Kuzguncuk’taki evinin fotoğrafının çekilmesine ilişkin talimat verdiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Kararda, CHP Üsküdar İlçe Başkanı olan Suat Özçağdaş'ın 21 Nisan 2020 günü saat 12.50 civarında aynı partiye mensup iki kişiyle birlikte Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evi görüş alanına alarak kendisine ait cep telefonuyla fotoğraf çektiği belirtildi. Altun’a ait evi korumakla görevli polislerin duruma müdahale etmesi üzerine şüphelinin eylemine son verip bölgeden ayrıldığı ve müştekinin şikayeti üzerine Suat Özçağdaş hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

ALTUN, PAYLAŞIMDAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Kaftancıoğlu'nun şahsi Twitter hesabından "CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir, yine gidecektir. CHP ilçe başkanına kamunun malını koruduğu, halkın hakkını hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz" şeklinde paylaşım yaptığı belirtilen kararda, Altun’un da avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe sunarak Kaftancıoğlu'nun paylaşımlarının suçu ve suçluyu övme ile suç işlemeye tahrik etme suçlarını oluşturduğunu ve Kaftancıoğlu'nun Suat Özçağdaş tarafından gerçekleştirilen eylemin azmettiricisi olduğunu belirterek şikayetçi olduğu belirtildi.

Kaftancıoğlu’nun savunmasında da Özçağdaş'a hiçbir telkinde bulunmadığını, iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek suçlamayı kabul etmediğini belirttiği anlatıldı. 

TAKİPSİZLİK KARARI 

Kararda, iletişim kayıtları ve Suat Özçağdaş'a ait telefonun incelenmesi sonucu Kaftancıoğlu'nun, müştekinin özel hayatının gizliliğini ihlal etme yönünde bir eylem gerçekleştirmeye azmettirdiğine dair veri bulunmadığı belirtildi. Şüpheli Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme’ suçundan delil yetersizliği ve diğer suçlardan ise unsur yokluğu sebebiyle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği kaydedildi.