Fahrettin Altun da Boğaziçilileri hedef gösterdi: 'Azgın azınlık'

Fahrettin Altun da Boğaziçilileri hedef gösterdi: 'Azgın azınlık'

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınması ile hükümet temsilcileri öğrencileri hedef göstermeye başladı

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanması ile başlayan protestolar devam ediyor. 4 öğrenci, bazı gazete ve televizyonların hedef göstermesinin ardından açılan "Kabe fotoğrafı" soruşturmasında gözaltına alındı. Gözaltı üzerine hükümet temsilcilerinden de hedef gösteren açıklamalar yapılmaya başlandı.

İlk olarak Diyanet İşleri Başkanı'nın başlattığı öğrencileri hedef gösterme yarışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu nefret söylemi kullanarak katıldı. Aynı ifadeleri kullanan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e bugün de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da benzer sözlerle öğrencileri hedef aldı.

‘AZGIN AZINLIK’

Fahrettin Altun Twitter hesabından öğrencilere yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Azgın azınlığın özgürlük, eşitlik ve insan hakları sosuyla normalleştirmeye çalıştığı sapkın düşünce ve yaşam tarzının asıl hedefi nesillerimizi ifsat etmektir. Tek motivasyonu ise kutsallarımızı ayaklar altına almaktır. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki görüntüler bunun ispatıdır. Âhlaksızlığı, kutsallara hakareti, nefreti ve terörü özgürlük olarak pazarlamaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Gözleri kör, kalpleri mühürlü olan bu azgın azınlık aziz milletimizin maşerî vicdanında da mahkûm edilmiştir. Sizin ifsatlarınızı önlemezsek veyl olsun bize!"

‘YARGI GEREKTİĞİ CEZAYI VERECEKTİR’

Fahrettin Altun’un hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da Twitter'dan

"Biz hükümet olarak gereğini yapmaktayız ve eminim Türk yargısı da hak ettikleri cezayı verecektir" diyerek soruşturmayı işaret etti. Oktay, şunları söyledi: "Kabe kutsalımızdır, inanç ve ibadetimizin, birlik, beraberlik ve dayanışmamızın sembolüdür. Bunlardan nasibini almamış hadsizlerin, alemin kalbi Kabe'ye el ve dil uzatması alçalabilecekleri seviyede sınır tanımayacaklarının göstergesidir. Biz hükümet olarak gereğini yapmaktayız ve eminim Türk yargısı da hak ettikleri cezayı verecektir. Milletimizin oynanan oyunu görerek, bu çarpık zihniyet ve destekçileriyle arasına kalın bir set çekeceğine inancım tamdır."

DAHA FAZLA