Faciada Ölü Sayısı Artıyor

Faciada Ölü Sayısı Artıyor

Geçtiğimiz Salı günü yaşanan facianın enkazı hala tam anlamıyla kaldırılamazken, kentte OHAL ilan edildi.

İtalya'nın Cenova kentinde üzerinden otoyol geçen Morandi Köprüsü'nün çökmesi nedeniyle ölenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Bir aileye ait olduğu belirtilen 3 cesedin köprüden düşen beton blokunun altında kalan bir arabanın içinden çıkarıldığı bildirildi.

DEVLET TÖRENİNE BOYKOT

Bu arada, hayatını kaybeden 19 kişi için kentte resmi cenaze töreni düzenlendi. Törene, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Cenova kentinin profesyonel futbol takımları Genoa ile Sampdoria'nın oyuncuları, kurbanların yakınları ve çok sayıda Cenovalı katıldı. Faciada ölen diğer 19 kişinin aileleri ise yakınlarını devlet töreniyle değil, ayrı cenaze töreniyle uğurladı.

'KADER DEĞİL DEVLET'

Faciada hayatını kaybedenlerden 29 yaşındaki Giovanni Battiloro için dün memleketi Torre del Greco'da yapılan özel cenaze töreninde babası Roberto Battiloro, "Devlet vatandaşlarını korumadı. Benim oğlum öldürüldü" diyerek tepki gösterdi.

Giovanni Battiloro ile aynı otomobilde yaşamını yitiren 3 arkadaşı için yapılan cenaze töreninde "Antonio, Matteo, Giovanni ve Gerardo… Kader değil devlet" yazılı bir pankart da asıldı. 

NE OLMUŞTU?

İtalya'nın Cenova kentinde A10 otoyolu üzerinde bulunan yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki Morandi Köprüsü'nün bir kısmı çökmüş, facianın hemen ardından 39 olarak açıklanan ölü sayısı, daha sonra 38 şeklinde revize edilmişti. 

Felaketin ardından kentte 12 ay olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti