Fabrikalarda Filistin eylemleri

Fabrikalarda Filistin eylemleri

İşçiler fabrikalarda ve ABD İstanbul Konsolosluğu önünde Filistin halkı ile dayanışma eylemi yaptı.

İleri Haber

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Nakliyat İş Sendikası’nda örgütlü işçiler fabrikalarda Filistin halkı için dayanışma eylemleri yaptı.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan etmesinin ardından intifada kararı alınan Filistin’de halk büyük saldırılara maruz kalmış, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi vahşice darp edilerek gözaltına alınmıştı. DİSK’li işçiler söz konusu saldırıları ve Trump’ın dünya genelinde büyük tepki çeken kararını ABD’nin İstanbul Konsolosluğu önünde ve fabrikalarda yaptığı eylemlerle protesto etti.

İSTANBUL VE BURSA’DAKİ FABRİKALARDA EYLEM

İstanbul’da TÜVTÜRK ile Bursa’daki TÜVSÜD araç muayene istasyonlarında çalışan Nakliyat İş üyesi işçiler, bu sabah iş başı yapmadan önce fabrika önünde toplanarak Filistin halkına yönelik saldırıları protesto etti. İsrail siyonizmin, ABD emperyalizmini ve işbirlikçilerini lanetleyen işçiler, okunan açıklamanın ardından iş başı yaptı.

Nakliyat İş üyesi içiler bir diğer eylemi ise İstanbul’daki ABD Konsolosluğu önünde yaptı. Saat 11:00 da başlayan eyleme sendika yöneticileri ve Real Market direnişçileri katıldı. Sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından okunan açıklamada Filistin halkıyla dayanışma duyguları dile getirildi. İşçiler, “Katil ABD Filistin’den Defol”, “Zafer Direnen Halkların Olacak”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Filistin Halkı Onurumuzdur”, “Direnen Halklar Kazanacak”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, sloganlarıyla İsrail saldırıları protesto edildi.

DÜNYA SENDİKALAR KONFEDERASYONU’NUN ORTAK KARARI

Açıklamada, “15-21 Aralık tarihlerinde sendikamızın da üyesi bulunduğu Dünya Sendikalar Federasyonu almış olduğu kararla, dünyanın dört bir yanında Filistin İşçi Sınıfı ve Halkıyla dayanışma eylemleri yapmaktadır. Sendikamız da Katil ABD ve Siyonist İsrail’in Filistin Halkına yönelik şiddet ve katliamlarını protesto etmek amacı ile bu gün birçok eylem yaptı” ifadeleri kullanıldı.