!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlıyor

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali başlıyor

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 13-22 Eylül’de İstanbul’da, 19-22 Eylül’de İzmir ve Ankara'da gerçekleşecek.

Bu sene 18’incisi düzenlenecek olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, değişen kadrosu ve tarihiyle 13-22 Eylül’de İstanbul’da, 19-22 Eylül’de İzmir ve Ankara'da gerçekleşecek. 

Festivalde bugüne kadar alışık olduğumuz Keş!f, Gökkuşağı, Galalar, Karanlık ve Köşeli, !f Kült gibi seçkiler yerini korurken !f Jenerasyon ve !f Çocuk isimli iki yeni kategori de izleyicinin beğenisine sunulacak. Ayrıca bu yıl yeni bir platform olarak karşımıza çıkan !f X de bağımsız filmlere ve genç sinemacılara alternatif bir paylaşım alanı yaratmayı amaçlıyor. Katılımcılar gerçekleştirilecek paneller ve atölyeler sayesinde film üretim sürecine dair merak ettikleri soruların yanıtlarını alacak . 

İstanbul Bağımsız Film Festivali’nin yarışma bölümü Keş!f, !f Ulusal ve Türkiye’den Kısalar kategorilerinden oluşuyor. İzleyiciler ilk ya da ikinci filmini yapan yönetmenlerin yarıştığı Keş!f ile farklı coğrafyalarda doğmuş, yönetmenleri tanıma imkanına sahip oluyorlar. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek !f Ulusal kategorisinde, özgün öyküleri ve denenmeyi bekleyen yeni anlatı biçimleriyle, !f İstanbul’un doğduğu coğrafyanın film yaratıcıları yer alacak. 

Bir diğer yenilik olan !f Efsaneler de dönemine damgasını vurmuş filmleri bir araya getirecek. Ağır Roman, C Blok, Eşkıya, Salkım Hanım’ın Taneleri ve Tabutta Rövaşata filmleri Efsaneler seçkisinde izleyiciyle buluşacak.

KÜLT FİLM SEÇKİSİ: DAVID LYNCH 

Resim sanatının imajlar dünyası üzerindeki sonsuz özgürlüğünü, sinemada da yaratabilen David Lynch’in dehşetli, amorf ve karanlık aklının yansımalarını beyaz perdede yeniden görebilme deneyimini hep birlikte yaşayacağımız festivalde Lynch’in üç uzun, altı kısa metraj filmi beyaz perdede yerini alacak.

ÖZEL GÖSTERİM: NOSFERATU

Korku sinemasının başat filmlerinden, bir alt tür olarak vampir filmlerinin yaratıcısı, türün ve Murnau'nun şahikası Nosferatu'nun; müzisyen ve besteci Ellyott'un film için bestelediği canlı performans eşliğinde "Özel Gösterimi" Kadıköy Sineması'nda gerçekleştirilecek. Gösterimden sonra Karga'da Ellyott'un DJ olarak sahne alacağı tematik parti yapılacak. 

BİLET FİYATLARI

Hafataiçi gündüz seansı: Öğrenci 8 TL, Tam 10 TL, 

Haftasonu gündüz seansı: Öğrenci 15 TL, Tam 20 TL

Haftaiçi ve haftasonu akşam seansları (19.00 ve 21.30) Öğrenci 18 TL, Tam 22 TL.

NE OLMUŞTU?

Muzaffer Yıldırım’ın sahibi olduğu Mars Group, bir süre önce Kore merkezli CGV tarafından satın alındı. Şirket, Kore merkezli firmaya devredildikten bir süre sonra !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin kurucularından olan ve 17 yıldır festivalin direktörlüğünü yapan Serra Ciliv ile Pelin Turgut’un görevine son verilmiş ve iki ismin hiçbir elle tutulur gerekçe gösterilmeden görevine son verilmesi  kamuoyu tarafından büyük tepki çekmişti. Festivalin sadece yöneticisi olmayan, aynı zamanda !f İstanbul’un kurucusu olan iki isim, genç yaşlarında bu projeyi hayata geçirmişlerdi ancak festivali düzenleyebilmek amacıyla Mars Group’a verdikleri haklar sebebiyle festival ellerinden alınmıştı. Festivalin bu yılki ayağı için her zaman olduğu gibi Şubat ayının değil de Eylül ayının seçilmiş olması sinemaseverler tarafından eleştirilere sebep oldu.

DAHA FAZLA