Ezhel'e beraat ettiği suçtan 3. dava

Ezhel'e beraat ettiği suçtan 3. dava

Daha önce yargılanarak beraat ettiği aynı suçlamadan rapçi Ezhel’e yeniden dava açıldı.

'Ezhel' sahne adıyla tanınan rap müzik sanatçısı Serkan İpekçioğlu hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle geçen yıl Haziran ayında dava açılmıştı. Mahkeme Sercan İpekçioğlu'nun suç işleme kastıyla hareket etmediğin anlaşıldığını belirterek beraatına karar verdi. Beraat kararının ardından Ezhel hakkında yeni bir dava daha açıldı.

‘UYUŞTURUCU MADDE KULLANMA’

Aynı suçlamadan yargılanmasına devam edilen Sercan İpekçioğlu hakkında 3. bir dava daha açıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İpekçioğlu hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında vücudundan örnek alındığı anlatıldı. Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, bu örnekler sonucunda rapçinin uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiği iddia edildi.

5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık, Sercan İpekçioğlu hakkında "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İpekçioğlu’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.