Ezan provokasyonunda gerici yazarlar tek tek çark ediyor

Ezan provokasyonunda gerici yazarlar tek tek çark ediyor

Erdoğan'ın seçim meydanında hedef göstererek destek verdiği "ezan" provokasyonunu manşetlerinden veren yandaş gazetelerin yazarları, çark etmeye başladı.

Foto: AFP/ Ozan Köse

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Taksim'de bir araya gelen on binlerce kadına yönelik provokasyon girişiminde yandaş yazarlar çark etmeye başladı.

Erdoğan'ın dünkü konuşmasında doğrudan hedef göstererek saldırdığı kadınlar için, bugün manşetten "Ezana saldırı" haberi veren yandaş gazetelerin yazarları, sosyal medya hesaplarından 'özür' açıklamaları yayımladı.

Gece yürüyüşünün ardından, yandaş gazetelerden servis edilen görüntülerde, kadınların eylem sırasında attığı sloganlar ve çaldığı ıslıklar ile o sırada okunan ezanın ‘bastırılmak istendiği’ öne sürülerek provokasyon kampanyası başlatılmıştı.

Görüntülerin yayılmasının ardıdan AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kadınları hedef göstererek, “Bunlar bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyorlar” diye konuşmuştu.

Erdoğan'ın talimatını alan bir grup gerici dün İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş düzenlerken, yandaş basın da bu saldırıyı manşetlere taşıdı.

Fakat gelen tepkiler ve açıklamalar üzerine çark eden yandaş Türkiye gazetesi yazarları, gazetelerini yalanlayarak sosyal medya hesaplarından bu haberlere tepki gösterdi ve olayın “provokasyon” olduğunu söyledi. Daha önce de kadınlara yönelik saldırılarıyla tanınan Türkiye yazarı Fatih Tezcan, olayla ilgili şunları söyledi:

“Türkiye bu olayı konuşuyor. Sözde Kadın özde Kaos Hareketi’ne karşı kamuoyunu en çok uyaran benim. Ancak burada ‘ezanı protesto’ yok. Polis yürüyüşü durdurdu sanıyorlar, Polisi protesto için düdük çalıp gürültü yapıyorlar ve kendi gürültülerinden ezanı duymuyorlar. İşin aslı bu.”

Gazete yazarlarından Süleyman Özışık da bugünkü yazısının ilgili bölümünde ‘ezan’ provokasyonuna değinmiş ve “(…) O sırada ezan okunuyor ve bu ucubeler, okunan ezanı susturmak için ıslık çalmaya başlıyor. Yuhalayanlar, küfredenler, çığlık atanlar ve düdük çalanlar ezan okunmaya devam ettikçe âdeta öfke nöbetleri geçiriyor. Bütün bunlar azılı diktatör denilen adamın ülkesinde yaşanıyor. İçimden bazı şeyler söylüyorum ama buraya yazmayacağım! Ayıp olur!” satırlarını yazmıştı.

Ancak Özışık, ilerleyen saatlerde twitter hesabından yaptığı paylaşımda özür dileyerek, ezanı susturmak için ıslık çalındığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AKP’li Mustafa Yeneroğlu, twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yapılan yürüyüşlere tepki gösterdi ve “Ezanın bu şekilde korunmaya, hele insanları incitmeye ve kaba kuvvetle korkutmaya ihtiyacı yok.” dedi.

 

DAHA FAZLA