EYT'lilerden ilk kazanım: Yavaş'tan destek talimatı

EYT'lilerden ilk kazanım: Yavaş'tan destek talimatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, emeklilikte yaşa takılanların desteklenmesi için talimat verdi.

İleri Haber

Uzun süredir mücadele eden emeklilikte yaşa takılanlar (EYT); ilk kazanımlarını elde etti. EYT'liler, seçim döneminde  problemlerini gündeme almayan partileri desteklemeyeceklerini açıklarken, söz konusu problemleri gündeme taşıyan partileri destekleyeceklerini açıklamıştı. 

Seçimlerden sonra İleri Haber'e konuşan EYR Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, "İktidar partisinin oylarının azalışında EYT etkisinden söz edebiliriz" derken "Hükümet ile görüşme yapmaya çalıştık, cumhurbaşkanına ulaşmaya çalıştık. Bizi dinleyen, gören olmadı. Biz bu anlamda da her toplantımızda ve en son yaptığımız mitingimizde belirttiğimiz üzere bizi gören, bizi duyan, bizi anlayanlarla, bu mağduriyeti anlayanlarla yol yürüyeceğimizi söyledik" diyerek kendilerini destekleyen partilere oy verdiklerini açıklamıştı. 

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Mansur Yavaş da, EYT'lilere verdiği sağlık ve sosyal ihtiyaçlarını karşılama vaadini yerine getirdi. Yavaş tarafından verilen talimatta, “Sosyal devlet ve sosyal belediyeceliğin de bir gereği olarak; 5510 sayılı SSGSS, 5534 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu BAĞ-KUR kanunlarında genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanamayan kişilere hane bazında her türlü sosyal yardım ile hastane masrafları ve ilaç bakım giderleri bakımından desteklenmesi, sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek adına rehberlik hizmetlerin sunulması ve 5510 sayılı kanunla belirlenen genel sağlık sigortası prim desteğinin 01.01.2020 tarihinden sonra kalkması halinde bu yardımların belediye bütçesinden ayrılan ödeneğe göre karşılanması hedeflenmiştir” ifadeleri yer aldı.