EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, Yenikapı mitingini değerlendirdi: ’Bizi yok sayamazsınız’ dedik'

EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, Yenikapı mitingini değerlendirdi: ’Bizi yok sayamazsınız’ dedik'

İktidar tarafından emeklilik hakları gasp edilen EYT'li yurttaşlar dün Yenikapı'da bir araya geldi. Mitingle ilgili değerlendirmelerde bulunan EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak mitingin, kendilerinin yok sayılamayacaklarını gösterdiğini söyledi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (SYDD) öncülüğünde dün (27 Mayıs) Yenikapı'da düzenlenen mitingde EYT’li yurttaşlar bir araya geldi.

Mitinge ilişkin değerlendirmelerde bulunan EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak mitingin, kendilerinin yok sayılamayacaklarını gösterdiğini söyledi.

'YETKİLİ MERCİLERDEN BİLGİ ALAMIYORUZ'

‘Mitinge kaç yurttaşın katıldığı’ yönündeki sorumuza “Sayımızı yetkili mercilerden hiçbir zaman alamıyoruz. Gördüğümüzü söylüyoruz. ‘Varım’ diyen arkadaşlarla birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz amacımıza ulaşmak için her türlü ortamda; Yenikapı olur, Maltepe olur davamızın peşindeyiz” dedi.

Kazanılmış haklarının peşinde olduklarını belirten Gönül Boran Özüpak, sloganlarının “Varız, biriz birlikteyiz” olduklarını vurgularken, “Arkadaşlarımızla birlikte, somut anlamıyla yasanın getirmiş olduğu haklarımızı istediğimizi, bizi görmeleri, bizi anlamaları gerektiğini haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BİZİ YOK SAYAMAZSINIZ’ DEDİK’

Gönül Boran Özüpak, mitinge ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“’Bizi yok sayamazsınız’ dedik ve biliyorsunuz her seçim döneminde siyasi partilerin seçim beyannamelerinde yer alıyoruz. Ve bu söylemlerle alanlarda oluyorlar. Bizler de taleplerimizi, kazanılmış haklarımızın bize iade edilmesini, aylık bağlanma oranlarının düzeltilip, yaşam sürdürebilinir bir maaşla emekli olmak istediğimizi dile getiriyoruz.

‘KIDEM TAZMİNATIMIZA DOKUNDURMAYACAĞIZ’ DEDİK’

“Mitingde de son süreçte konuşulan kıdem tazminatı konusunda ‘kıdem tazminatımıza dokundurmayacağız’ dedik. ‘BES sistemi, zorunlu emeklilik sigortasına karşıyız’ dedik. Bu taleplerimizin Ankara’ya kadar ulaşması anlamında mücadelemizi verdik, vermeye de devam edeceğiz.”