EYT Derneği Başkanı Özüpak: İktidar partisinin oylarının azalışında EYT etkisinden söz edebiliriz

EYT Derneği Başkanı Özüpak: İktidar partisinin oylarının azalışında EYT etkisinden söz edebiliriz

EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak seçim sürecini İleri Haber'e değerlendirdi.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT Derneği) Başkanı Gönül Boran Özüpak seçim sonuçlarında AKP'nin oylarının azalışını İleri Haber'e değerlendirdi. 

İleri: AKP'nin oyu 3 milyon azalmış görünüyor, burada bir EYT etkisinden söz edebilir miyiz?

Gönül Boran Özüpak: Kesinlikle edebiliriz. Çünkü biz 2018 yılında derneğimiz faaliyete geçtiğinden bu yana çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hükümet ile görüşme yapmaya çalıştık, cumhurbaşkanına ulaşmaya çalıştık. Bizi dinleyen, gören olmadı. Biz bu anlamda da her toplantımızda ve en son yaptığımız mitingimizde belirttiğimiz üzere bizi gören, bizi duyan, bizi anlayanlarla, bu mağduriyeti anlayanlarla yol yürüyeceğimizi söyledik. Tüm arkadaşlarımızın katılımıyla bunun sandıkta etkisinin olduğunu biliyoruz. 

[ih2]

İleri: Önümüzdeki dönem EYT'lilerin mücadelesi hakkında neler söylemek istersiniz? 

Özüpak: Biz bu davanın sonucunu getirene kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Aylık bağlanma oranlarının adaletsizliği ile alakalı mücadelemiz devam edecek. Şu anki durumda, seçim sonuçları yerine oturmamış durumda, biz hala beklemedeyiz. İlerleyen süreçte de yolumuza devam edeceğiz. En kısa sürede de il temsilcilerimiz ve dernek yönetimimizle beraber toplantımız gerçekleşecek. Mücadeleyi bırakmayacağız diyeceğiz. 

Bu dava artık toplumsal bir sorun haline geldi. Bu artık bilinen bir gerçek. Ortada hukuksuzluğun olduğu bir gerçek. Bu sorunun çözümü için hükümetten, cumhurbaşkanından bir de bizden dinlemesini, randevu taleplerimizi dinlemesini istiyoruz.