Eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihi belirlendi

Eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihi belirlendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada Eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 5 Ekim’de yapılacağı duyuruldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Eylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin tarihine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Selçuk açıklamasında, “Eylül ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemelerini 5 Ekim’de vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız" ifadelerini kullandı.

Selçuk ayrıca IBAN bilgileri bulunmayan yurttaşların ödemelerinin ise Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) üzerinden olacağını belirtti.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın iş yerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, iş yerinde sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.