Eyleme katılan avukat hakkında karar: Yaşam hakkı her türlü usul ve yasa kuralının üstündedir

Eyleme katılan avukat hakkında karar: Yaşam hakkı her türlü usul ve yasa kuralının üstündedir

Avukatlara yönelik şiddete karşı Bursa Barosu’nun düzenlediği eyleme katıldığı için duruşmada yer almayan avukat hakkındaki kararda "Yaşam hakkı her türlü usul ve yasa kuralının üstündedir" denildi.

Bursa 5. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Levent Dağdeviren, 3 Kasım günü gerçekleştirilen duruşmaya katılmayan ve mazeret dilekçesi sunmayan avukat hakkında "Yaşam hakkı her türlü usul ve yasa kuralının üstündedir" kararı verdi.

Hakim Levent Dağdeviren kararında, avukat meslektaşlarına yapılan fiziki saldırıların protesto edilmesi amacıyla Bursa Barosu’nun duruşmalara girmeme şeklinde eylem kararı almış olması ve davacı vekilinin bu eylem kapsamında duruşmaya katılmamış olması ihtimalinin "yaşam hakkının her türlü usul ve yasa kuralının üzerinde olduğunun tartışmasız bir gerçek olduğunu" belirtti, davacı vekilinin mazeretli sayılmasına karar verdi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin aktardığına göre; Bursa’da son 4 ayda biri ölümle sonuçlanan 4 ayrı avukata saldırı olayları ve faillerin tutuklanmaması, Bursalı avukatlarca protesto edilmişti. Bursa Barosu’nun düzenlediği eyleme, çok sayıda avukat destek vermişti.