Eylem öncesi Kadıköy'de yasak ilanı!

Eylem öncesi Kadıköy'de yasak ilanı!

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma amacıyla bugün saat 18.00'de Kadıköy Rıhtım'da yapılacak basın açıklaması öncesi kaymakamlık, tüm kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle gösteri yasağı getirdi.

Melih Bulu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemler devam ediyor. 

Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere dünkü eylemlerde öğrencilere yönelik polis şiddetini protesto etmek ve Melih Bulu'nun istifasını istemek üzere bugün saat 18.00'de Kadıköy Rıhtım'da "Aşağı bakmayacağız" sloganıyla basın açıklaması yapılacaktı. Kadıköy kaymakamlığı, eylem öncesi tüm kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle gösteri yasağı getirdi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden saat 18.00’de ve ilerleyen günlerde Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yapıldığı belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu ilçemizde yapılmak istenilen toplanmaların, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır."

Öte yandan bugün birçok kentte protesto gösterileri düzenlenirken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.