Eyfel işçileri grevde: Kule ziyarete kapandı

Eyfel işçileri grevde: Kule ziyarete kapandı

Eyfel Kulesi çalışanları iki gündür grevde, ziyaretçi alımı durdu.

Fransa’nın sembollerinden Eyfel Kulesi, çalışanlarının greve gitmesi nedeniyle kapılarını kapattı. Eyfel Kulesi İşletme Şirketi’nin (SETE) yazılı açıklamasında, grevin dün akşam başladığı ve bugün de devam edeceği belirtildi.

Eyfel Kulesi çalışanlarının grev gerekçesi, internet üzerinden bilet satışı uygulamasının yarattığı yoğunluk. Çalışanlar, önceden satılan ve saati belirlenmiş biletlere sahip ziyaretçilerin aşırı yoğunluk yarattığını ifade etti.

ZİYARETÇİLER VE GÖREVLİLER ARASINDA SIK SIK GERGİNLİK

Geçen yıl 6,2 milyon kişinin ziyaret ettiği Eyfel Kulesi, Fransa’da Louvre Müzesi ve Versay Sarayı’ndan sonra en çok ziyaret edilen üçüncü turistik mekan. Sputnik'in haberine göre her gün 09.00-00.45 saatlerinde ziyarete açık olan kulede, son dönemde yapılan değişiklikle internet üzerinden satın alınan biletlere öncelik tanınarak kule asansörlerinin bir bölümü sadece bu kişilerin kullanımına tahsis edilmişti.

Çalışanlar, bu durumun aşırı yığılmalara neden olduğunu söyleyerek, ziyaretçiler ve görevliler arasında sık sık gerginliklerin yaşandığını belirtti.