Evvel Temmuz Bayramı'nda polis saldırısı: Grup Yorum konserine valilikten yasak

Evvel Temmuz Bayramı'nda polis saldırısı: Grup Yorum konserine valilikten yasak

Hatay Valiliği, Evvel Temmuz Festivali’nden iki gün sonra yapılmak istenen Grup Yorum konserini yasakladı. Evvel Temmuz Festivali Tertip Komitesi, “Sadece Grup Yorum konseri yasaklandı, festival değil” dedi.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde geleneksel olarak kutlanan Evvel Temmuz Bayramı etkinlikleri sürerken, valilik bayram kutlamalarından iki gün sonra ilçede yapılmak istenen Grup Yorum konserine izin vermedi. Bu yıl 20’ncisi Samandağ Kalkındırma Derneği tarafından hoşgörü temasıyla kutlanmaya devam edilen bayram etkinlikleri bugün son bulacak.

16 Temmuz’da Samandağ’da yapılmak istenen Grup Yorum konserine izin verilmediği için bir grup, kutlamanın yapıldığı alanda açlık grevi başlattı. İki gündür kurdukları stantlarda valilik yasağını protesto eden gruba yapılan polis müdahalesinde 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.

Grup Yorum’un resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Hatay Samandağ’da yapılacak olan Evvel Temmuz Festivali valilik tarafından yasaklandı. 2 gündür konser yasağının kaldırılması için başlatılan açlık grevine polis saldırıyor. Konser yasağı tamamen keyfi alınan bir karardır. Yıllardır Grup Yorum o alanda konser verir,halkın düzenlediği geleneksel bir festivaldir ve kimsenin burnu dahi kanamamıştır. Bu saldırı aynı zamanda halkın değerlerine ve kültürüne yapılan bir saldırıdır.”

Kutlamalarla ilgili herhangi bir yasaklanmanın olmadığını belirten Evvel Temmuz Festivali Tertip Komitesi, “Yasaklama yok. Sadece Grup Yorum konserinin yapılması valilikçe yasak. Festival yasak değil, böyle bir tebligat yok” dedi. (MA)