Evrim Ağacı evrim derslerine başlıyor

Evrim Ağacı evrim derslerine başlıyor

ODTÜ ve ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu ile birlikte çalışan 2010 çıkışlı popüler bilim sitesi “Evrim Ağacı” evrim derslerine başlıyor.

MEB'in lise derecesindeki okullarda uygulanmak üzere hazırladığı müfredatta evrim konusunun çıkarılması üzerine bilim topluluğu “Evrim Ağacı” evrim konusunu işleme kararı aldı.

Lise düzeyinde verilecek evrim eğitimleri, topluluğun YouTube kanalında yayımlanacak. Eğitim ve öğretim müfredatının aslen ele alması gereken şekilde düzenlendiği belirtilen evrim derslerinin ilki "Liseler İçin Evrim - Ders 1: Evrime Giriş ve Temel Tanımlar" başlığıyla yayımlandı.

Evrim Ağacı’nın kurucularından ve Evrim Ağacı idari sorumluluk görevini yürüten, Texas Tech Üniversitesi’nde evrimsel robotik üzerine doktora yapan Çağrı Mert Bakırcı'nın anlatımıyla sunulan derslere, slayt olarak da erişilebilecek.

"Evrimi öğrenmek, biyolojiyi anlamak için temeldir" sloganıyla yola çıkan Evrim Ağacı, projesini şu açıklama ile duyurdu:

"Bu serimizde, lise müfredatından kaldırılan evrim konusunu, eğitim ve öğretim müfredatının aslen ele alması gereken şekilde ve hatta ötesinde bir şekilde anlatacağız. Bu dersleri gerek görsel, gerekse işitsel olarak takip edebilir ve biyoloji derslerinde öğrendiklerinizi, biyolojik bilimlerin tamamının omurgası olan evrimin ışığında anlamlandırabilirsiniz."

[ih2]

Evrim Ağacı, söz konusu müfredat taslağının açıklanmasının ardından bir kampanya başlatmış, evrim konusunun çıkarıldığı yeni müfredat taslağına alınması için çağrı yapmıştı.

Evrim Ağacı'nın 'Liseliler İçin Evrim Dersleri' projesine buradan ulaşabilirsiniz.

DAHA FAZLA