'Evrensel kapatılıyor' provokasyonunun sahibi Akit muhabiri ByLock'tan tutuklandı

'Evrensel kapatılıyor' provokasyonunun sahibi Akit muhabiri ByLock'tan tutuklandı

Evrensel gazetesi hakkında "kapatılıyor" diyerek provokatif bir "haber"e imza atan Akit muhabiri Ramazan Alkan Gülen telefonunda bulunduğu iddia edilen ByLock uygulaması nedeniyle tutuklandı.

Yandaş Akit’in, Evrensel gazetesinin kapatılacağını iddia eden muhabiri Ramazan Alkan Gülen, Cemaati’nin haberleşmek için kullandığı ‘ByLock’ programını yüklediği gerekçesiyle tutuklandı.

Akit'in, Evrensel'le ilgili "haber"inde şöyle denmişti: 

“Evrensel, en son kamudan atılan PKK’lı öğretmenlere sahip çıktı. Örgüte yapılan operasyonları savaş olarak gören sözde gazete, teröristlerden temizlenen yerlere Türk bayrağının asılmasını ise faşistlik olarak değerlendiriyor.”

Muhabirinin tutuklanmasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “At izi iti izine karıştı” sözlerine gönderme yaparak “İt izi devrede” başlığıyla haberleştiren Yeni Akit, Alkan’ın tutuklanmasında somut delil olmadığını iddia etti.

Alkan’ın telefonunda FETÖ’nün haberleşme aracı olan ‘Bylock’ programı tespit edildiğini belirten gazete, Alkan’ın çaldırdığı iddia edilen telefonda bu uygulamanın bulunduğunu yazdı.