Evli olduğu kadının üzerine kuma getirip öldüren erkeğe ‘haksız tahrik ve iyi hal’ indirimi!

Evli olduğu kadının üzerine kuma getirip öldüren erkeğe ‘haksız tahrik ve iyi hal’ indirimi!

Şanlıurfa’da, resmi nikahla evli olduğu kadının üzerine kuma getirip, döverek öldüren İsmail Kiraz'a, istinaf mahkemesi tarafından 'haksız tahrik ve iyi hal' indirimi verildi.

Şanlıurfa’da, üzerine kuma getirdiği resmi nikâhla evli olduğu Sema Kiraz’ı 'kendisini aldattığı' iddiasıyla döverek öldüren İsmail Kiraz’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Ancak istinaf mahkemesi İsmail Kiraz’ın cezasını 'haksız tahrik ve iyi hal' indirimiyle 18 yıl 4 aya düşürdü.

YARGITAY SAVCISI KARŞI ÇIKTI

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kemal Aksakal, davaya ilişkin hazırladığı tebliğnamede sanığa haksız tahrik indirimi yapılmasına karşı çıktı.

Dava dosyasına göre, kamyon şoförü olan İsmail Kiraz, Sema Kiraz ile 2005’te resmi nikâh yaparak evlendi. İsmail Kiraz, 'çocukları olmadığı için' 2013’te Z.A’yı eve kuma olarak getirdi ve imam nikâhı kıydı. İsmail Kiraz, bu süreçte 'başka bir erkekle telefonda görüştüğü' iddiasıyla Sema Kiraz’a 27 Ocak 2016’da şiddet uyguladı.

Bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan kadının yapılan muayenesinde vücudunun çeşitli yerlerinde ekimoz ve kesikler olduğu belirlendi. Buradan Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürülen ve ertesi gün taburcu edilen Sema Kiraz, İsmail Kiraz'ın kardeşiyle evli olan kız kardeşi Ayşe Kiraz’ın evine götürüldü. İsmail Kiraz, 3 gün sonra elinde bıçakla evdekileri “hepinizi keserim” diyerek tehdit etti.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ

Özel Edessa Hastanesi’ne kaldırılan Kiraz, 9 Şubat 2016’da yaşamını yitirdi. Sema Kiraz, ölmeden bir gün önce İsmail Kiraz'ın baskısıyla Eyübbiye Polis Merkezi’nde verdiği ifadede kendisini eve giren Suriyelilerin darp ettiğini öne sürdü.

İsmail Kiraz, üzerine kuma getirdiği resmi nikâhla evli olduğu Sema Kiraz'ı döverek öldürdü. Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet verdi. İstinaf katil İsmail Kiraz’ın savunmasını esas aldı, haksız tahrik uygulayarak cezayı 18 yıl 4 aya indirdi.

DAHA FAZLA